Prima paginăRoman

Festivalul de Datini şi Obiceiuri s-a ţinut cu greu

Dimensiune text

A treia ediţie a Festivalului de ini şi Obiceiuri „Roman Metropolitan” nu s-a caracterizat prin punctualitate şi participare numeroasă, la fel ca în primii doi ani. Programat să înceapă vineri, la ora 10.00, evenimentul a debutat cu o întârziere de o oră şi jumătate, din cauza lipsei participanţilor.

 

 

Opt grupe de urători, din tot atâtea comune din jurul Romanului, ar fi trebuit să fie prezente la festival, dar cei care au răspuns invitaţiei Primăriei Roman au fost doar membrii ansamblului folcloric de la Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, care aparţine Consiliului Judeţean Neamţ.

Celelalte grupuri, care nu au ajuns, au fost scuzate de primarii comunelor. Motivele au fost diverse: de la maşina care nu a mai pornit şi până la oameni obosiţi, care nu au mai putut ajunge la Roman.

Într-un final, după o lungă aşteptare, reprezentanţii Primăriei Roman au decis să înceapă festivalul doar cu membrii Centrului „Carmen Saeculare”.

Aceştia au mers prin oraş, pe mai multe străzi, sub privirile încântate ale trecătorilor, după care şi-au terminat programul pe scena amenajată în Piaţa „Roman-Vodă”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 8
 • tanasa 8 ani

  De,resursele finaciare ale primariei s-au dus,de unde bani si pentru altfel de uratori dcat Mirela,Tase,Aspazia,Irina Liliana ori Nick care au ragusit dupa plugusorul inchinat doamnei Udrea.

 • un cetațean 8 ani

  Festival cu singur grup de urători ? Toate cele 8 grupe de urători așteptate , din comunele din zona Roman au avut probleme,|”au fost scuzate de primarii comunelor|” și nu au putut participa . Ciudat …Poate dacă își anunța participarea la a acest festival și deputatul de Roman, doamna Udrea , veneau mai multe formațiuni de urători …

 • ladygogu 8 ani

  Domnul Teo a scris de acasa articolul acesta, altfel i-ar fi vazut pe scena si pe cei din Stanita, dar si ansamblul Cununa Moldovei din Roman.

  • un cetațean 8 ani

   Teo este o domnișoară ( vine de la Teodora ) și dacă nu i- a pomenit în acest articol și pe urătorii din Stănița și Roman, asta denotă superficialitatea de care a dat dovadă această ziaristă ,privind informarea pentru realizarea articolului !

 • popescu mircea 8 ani

  TANASA e pseudonim?

 • golaniii !! 8 ani

  presa romascana
  ………scriu ce vreau si cum vreau dar nimic concret

 • eugen m Mdg 8 ani

  La multi ani,dragi romascani.Imi pare rau ca la aceste festivitati legate de Anul Nou nu a participat si deputata de Roman si Ion Creanga,Doamna Elena Udrea.Cand a avut nevoie de votul nostru nu mai stia ce sa faca …….dar acum ca s-a vazut cu votul dansa este la Predeal cu Domnul Basescu si altii.
  Domnule Leoreanu,Domnule Gheorghe Stefan,Domnule Culita Tarata,Domnule PRICHICI din Ion Creanga………..ne-ati mintit cu prezenta doamnei elena udrea(am scris cu litere mici).Nu spun ca trebuia ca si dansa sa fie aici (obligat)in acest moment impreuna cu noi,dar………….pe votul nostru este D E P U T A T si macar daca avea un pic de constiinta venea si dumneaiei la aceste sarbatori,dupa care putea sa plece unde voia….
  Rusine DOMNILOR,rusine „doamna”.
  Sper ca veti citi acest mesaj si „poate”ve-ti da un raspuns noua romascanilor si celor din Ion Creanga.
  Inca o data LA MULTI ANI ROMASCANI si celor din ION CREANGA,Dumnezeu sa binecuvanteze aceste doua localitati si pe noi ce cu cinste locuim in acestea.

  Eugen .M.mdg.

 • don pedro 8 ani

  Asta e doar inceputul,don primare.Nu te mai asculta primarii din zona Romanului cand conducerea e la USL-si.