Prima paginăCultural

Festivalul colindelor şi tradițiilor populare

Dimensiune text

Câteva sute de copii vor colinda, sâmbătă şi duminică, la Primăria Roman, în cadrul ediţiei a II-a a Festivalului de datini şi obiceiuri româneşti „In memoriam Constantin Alexe”.

Sâmbătă, 13 decembrie, şi duminică, 14 decembrie, romaşcanii sunt invitaţi să participe la cea de-a doua ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri româneşti „In memoriam Constantin Alexe”. Evenimentul este organizat de Clubul Copiilor din Roman, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ şi Primăria Roman, şi va avea loc la sala de festivităţi a Primăriei Roman. Și-au anunţat deja participarea sute de solişti individuali şi formaţii artistice, de la vârsta grădiniţei până la adolescenţi, din Roman şi din comunele învecinate, care vor aduce pe scenă colinde tradiţionale şi creaţii contemporane dedicate sărbătorilor de iarnă.

Manifestarea este dedicată memoriei regretatului profesor Constantin Alexe, un model de dăruire şi păstrător al tradiţiilor populare, fost profesor la Clubul Copiilor. „Ne dorim ca acest festival să fie o prefaţă la perioada frumoasă care urmează. Îi aşteptăm pe toţi romaşcanii care doresc să se bucure alături de noi şi care doresc să-şi pregătească sufletul pentru sărbătoarea Crăciunului în sunetul colindelor cântate de copii şi redescoperind, împreună cu ei, tradiţii care au făcut farmecul copilăriei fiecăruia”, a spus profesoara Magdalena Gheorghiţă, directorul Clubului Copiilor din Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0