Prima paginăSocialTimp liber

Festivalul „Bucurie în Mișcare”, două zile de evenimente la Roman

Festivalul „Bucurie în Mișcare”, două zile de evenimente la Roman

Dimensiune text

 

 

Asociaţia „Muşatinii” și partenerii locali îi invită pe romașcani, la finele săptămânii viitoare, pe 11 și 12 mai, la o nouă ediție „Bucurie în Mișcare Roman”, în Piața „Roman Vodă”. Organizatorii au pregătit multiple activități interactive: demonstrații din diverse ramuri sportive, dansuri, majorete și fitness, terenuri de basket și mini-fotbal, tenis de masă, tir cu arcul, fun basketball, fotbal target, ski pe asfalt/iarba, fun tenis, slow biking, mini-alergare, tenis cu piciorul, badminton, volei etc.

„Cea mai importantă noutate a lui 2019 este că oferim părinților posibilitatea de a testa talentul și înclinația copiilor lor către un anume sport, mulțumită metodologiei Sport Analytik, care va fi aplicată pentru prima dată în România la scară largă la evenimentele noastre. La această ediție, Bucurie în Mișcare își îndreaptă atenția și către copiii din mediul rural, unde nu există atât de multe facilități pentru practicarea sportului și nu au loc evenimente care să promoveze mișcarea. Astfel, vom aduce la festivalurile noastre peste 1.300 de elevi din 31 de școli de la sat, situate în județele Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Teleorman, Timiș, Vaslui. Școlile participante au fost selectate în urma competiției «Fă mișcare în pauza mare!», care a avut drept scop promovarea mesajului Bucurie în Mișcare la cât mai mulți copii din mediul rural. Intrarea la festivalul Bucurie în Mișcare este liberă pentru toți cei care doresc să se bucure de sport și să trăiască sănătos!”, anunță organizatorii, pe pagina evenimentului, unde peste 10 de persoane s-au arătat deja interesate să participe.

Programul manifestărilor

Programul zilei de sâmbătă, 11 mai, începe la 10.30, cu încălzirea cu Mușatinii dansatori. Între 11.00 – 12.00 se va face sport cu campionul mondial la flotări Dan Stănescu & Friends, iar între orele 12.00 – 12.30 va avea loc o demonstrație de arte marțiale – Aikido Aikikai cu instructorul Iulian Hanor, Clubul Sportiv Aiki Okami Roman, Fundația Română de Aikido Aikikai, pentru ca între 12.30 – 13.00 să se desfășoare p demonstrație de arte marțiale – Qwan Ki Do cu maestrul emerit Mihai Cristea, președinte Asociației Sportive Bao Roman.

MTB Roman va parcurge, pe biciclete, un circuit cu obstacole începând cu ora 13.00, urmați fiind de Jocurile Bucurie în Mișcare. De la orele 15.00, participanții vor avea parte de Street dance cu Mușatinii dansatori, iar între orele 16.00 – 17.00 vor putea face fitness cu Bogdan Huci, instructor Sam’s Gym. Ziua se va încheia cu un antrenament pe ghete de sărit cu Ciprian Căvăjdan, de la Kangoo Club România.

În tot acest timp, în Piața „Roman Vodă” se vor derula și mai multe ateliere: Facepaiting cu Mușatinii (între orele 11.00 –16.00), atelierele ONG-urilor locale de tineret: Scout, UN Youth, ATOR, Mușatinii (11.00 – 18.00), cursuri de prim ajutor cu medici de la CPU Roman (13.00 – 15.00) și de reconstituire a perioadei antice cu Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova (11.00 – 19.00).

În cea de-a doua zi de mișcare, duminică, 12 mai, activitățile vor începe la ora 10.30, cu Mușatinii dansatori, iar de la ora 11.00 se vor desfășura Jocurile Bucurie în Mișcare. Între orele 12.00 – 13.00 va avea loc o paradă a animalelor de companie. MTB Roman va parcurge, pe biciclete, un circuit cu obstacole începând cu ora 13.00, urmați fiind, de la orele 14.00, de o sesiune de inițiere în handbal cu Tereza Ludmila Pîslaru, câștigătoarea medaliilor europene și mondiale cu echipa națională de tineret a României. Între orele 15.00 – 16.00 se vor desfășura Jocurile Bucurie în Mișcare, iar ziua de sport va continua până la orele 18.00 cu Street Dance cu Mușatinii Dansatori.

În cea de-a doua zi vor fi organizate trei ateliere: Facepaiting cu Mușatinii (11.00 – 16.00), atelierele ONG-urilor locale de tineret: Scout, UN Youth, ATOR, Mușatinii, ș.a. (11.00 – 18.00) și activități de reconstituire a perioadei antice cu Asociatia Culturală Geto-Dacii din Moldova (11.00 –19.00).
Pe parcursul ambelor zile se vor susține SportAnalytik – Evaluare abilități fizice înnăscute copii 5-16 ani, dar cei prezenți vor avea numeroase alte activități la care să participe: panou de cățărare, mini-fotbal, tir cu arcul, fun basketball, fotbal target, ski pe asfalt/iarba, fun tenis, slow biking, ștafete, tenis cu piciorul, badminton, volei, circuit cu obstacole pentru cei mari și pentru cei mici, tombola cu premii Carnețelul de Mișcare. Moderatorul evenimentului va fi Cornel Varniote „Kenny” (Clubul Copiilor Roman).

Bucurie în Mișcare

Bucurie in Mișcare este un proiect de promovare a sportului și mișcării în comunitate demarat de Asociația 11even în anul 2012. De atunci și până în prezent, proiectul a fost implementat cu sprijinul Kaufland România în peste 30 de orașe din România și 4 orașe din Republica Moldova, reunind zeci de mii de participanți. Peste 1.300 de elevi din 31 de școli de la sat, situate în județele Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Teleorman, Timiș, Vaslui vor participa la festivalurile Bucurie în Mișcare organizate în perioada 4 mai – 16 iunie de Asociația 11even cu sprijinul Kaufland România, în 13 orașe.  În 2018 au participat la evenimentele Bucurie în Mișcare peste 75.000 de oameni.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0