Prima paginăEconomie

Fermierii nemțeni s-au ales cu penalizări la subvenții

Dimensiune text

Pentru că au depus cereri de sprijin pe unitatea de suprafață după data limită de 15 mai, 1.396 de fermieri nemțeni s-au ales cu penalizări la subvențiile acordate pentru anul în curs, penalizarea aplicată fiind de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întîrziere.

 

Penalitățile pot fi cuprinse între 1% din suma cuvenită, pentru cei care au depus cererile pe 16 mai, și 25% în cazul cererilor depuse pe 11 iunie inclusiv. „Suprafața pentru care s-au solicitat subvenții după data de 15 mai este de 13.673 de hectare, ceea ce reprezintă mai puțin de o zecime din total„, au precizat reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Neamț.
Pînă la data de 15 mai, la APIA Neamț au fost depuse, în total, 28.664 de cereri pentru o suprafață de 155.430 hectare de teren agricol.

Anul viitor, condițiile de eligibilitate pentru obținerea subvențiilor se vor înăspri: cererile vor trebui însoțite de acte doveditoare ale calității de utilizator al terenului, înregistrate în registrele agriciole ale unităților administrativ-teritoriale.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0