Prima paginăSocial

Femeile vor să îşi păstreze numele după căsătorie

Dimensiune text

Tot mai multe femei aleg să îşi păstreze numele după căsătorie.

Fac acest gest fie pentru a nu mai fi nevoite să îşi schimbe toate actele, fie sunt persoane cunoscute şi nu vor să îşi schimbe numele, fie nu le place numele soţului, sau, pur şi simplu, le place foarte mult numele de acasă şi vor să îl păstreze. „Mi-am cunoscut soţul în Italia şi suntem împreună de patru ani. Am decis să facem cununia în România, pentru a avea rudele alături. Cum nu am putut lua decât două săptămâni de concediu de la serviciu, am decis ca fiecare să îşi păstreze numele, pentru a nu fi nevoită să stau să îmi schimb buletinul, permisul şi toate celelalte acte”, a povestit Irina, o tânără mireasă.

Aproximativ 10% dintre femeile care s-au decis să spună „Da” în faţa ofiţerului de stare civilă de la Roman în 2013 au ales să îşi păstreze numele după căsătorie. Mai sunt şi situaţii în care soţia a luat şi numele soţului, sau ambii parteneri au luat şi numele celuilalt.

„În 2013 s-au oficiat 361 de căsătorii. În 35 de cazuri, soţii şi-au păstrat fiecare numele, în cinci cazuri soţia a luat numele său, reunit cu al soţului, în alte şase cazuri s-au reunit numele soţilor, iar în restul de 315 cazuri, soţia a luat numele soţului”, a declarat Costantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Gabriel 8 ani

    Sau mai este o varianta. Nu trebuie sa stie italianul sau vreun parinte ca ea s-a casatorit 🙂

  • liviu 8 ani

    „Mai sunt şi situaţii în care soţia a luat şi numele soţului”…. Adica 90%. Prevad autoarei o cariera frumoasa in politica la cum are talentul de a schimba perspectiva oricarei situatii.