HomeSocialSanatate

Felicitări pentru Culiţă Tărâţă de la ministrul Sănătății

„Principala lui preocupare, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Neamț, este sistemul sanitar”, a declarat ministrul Sănătăţii, vineri, în judeţul Neamţ. Nicolăescu i-a mulţumit preşedintelui CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă, pentru eforturile depuse în vederea sprijinirii sistemul sanitar din judeţ. Ministrul Nicolăescu a promis sprijin pentru spitalele din judeţ.

Vineri, 13 septembrie, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Culiţă Tărâţă, ministrul Sănătăţii a efectuat o vizită de lucru în judeţul Neamţ. Evenimentul a fost extrem de important pentru autorităţile locale, pentru că, în ultimii ani, în judeţ nu a mai trecut vreun ministru al Sănătăţii. Eugen Nicolăescu a fost însoţit de secretarul de stat în cadrul aceluiaşi minister, Adrian Pană, cel care se ocupă de întocmirea proiectelor de lege care vor reforma sistemul sanitar. La eveniment au participat  prefectul George Lazăr, deputatul Dorin Ursărescu, deputatul Ioan Munteanu, senatorul Liviu Bumbu și directorul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, doctorul Dan Morenciu.nicolaescu2 - x

După ce a vizitat Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă, ministrul Nicolăescu a participat la o conferinţă de presă în care i-a mulţumit public lui Culiţă Tărâţă pentru tenacitatea cu care luptă pentru proiectele care privesc sistemul sanitar din judeţ şi pentru implicarea în rezolvarea problemelor cu care se confruntă instituţiile sanitare din judeţ. „Graţie domnului ministru, investiţia la Maternitatea Spitalului Judeţean Neamţ a fost finalizată. Vreau să-i mulţumesc în mod public pentru banii alocaţi, pentru că, în urmă cu o lună şi jumătate, a mai alocat 3,6 milioane de lei, ceea ce dovedeşte că există o aplecare spre judeţul Neamţ din partea Guvernului României. Îl rog să fie alături de noi în continuare. Una din priorităţile mele va fi redeschiderea spitalului din Bicaz. Ar fi păcat ca cei 70 de mii de locuitori de pe Valea Muntelui să bată atâta drum până la spital la Piatra Neamţ. Avem, de asemenea, problema sanatoriului de la Bisericani, unde ar mai fi nevoie de 500 de mii de euro pentru investiţii. De asemenea, sunt probleme şi la Spitalul Roman, probleme pe care nu trebuie să le neglijăm. Lăsând la o parte interesele politice, putem demonstra că se pot face multe lucruri bune”, a declarat preşedintele CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă.

„Adresez o mulţumire sinceră domnului preşedinte Culiţă Tărâţă, cu care am o colaborarea foarte bună, în sensul că, la cele 20 de telefoane pe zi şi cele patru-cinci vizite pe săptămână pe care le face, trebuie să-i răspundem şi noi la fel: să fim deschişi, să fim receptivi. De asemenea, vreau să-i mulţumesc pentru implicarea sa în sectorul sanitar. Principala lui preocupare, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Neamț, este sistemul sanitar, şi m-am convins că nu sunt vorbe. Reabilitarea Maternităţii face parte dintr-un program mai amplu, început cu ani în urmă. Sper ca, în acest an, cu fondurile pe care le-am alocat, să putem să finalizăm 12 maternităţi din cele 20 care au mai rămas de reabilitat. Mai trist este că unii constructori nu se încadrează în termenele propuse şi aici purtăm discuţii pentru ca să intre în grafic. Vreau să îi confirm public domnului Culiţă Tărâţă că şi anul viitor ne vom implica în rezolvarea unor obiective din judeţul Neamţ”, a spus ministrul Eugen Nicolăescu.

„Apreciem în mod deschis şi pozitiv vizita dumneavostră, pentru că sunteţi unul dintre puţinii miniştri ai Sănătăţii care au trecut pe la noi, prin judeţul Neamţ. În afară de lucrurile bune pe care le-aţi văzut, sunt şi alte lucruri care nu merg bine. Și la noi la Neamţ, ca, de altfel, în toată ţara, este nevoie de investiţii majore pentru dezvoltarea serviciilor medicale. Și Spitalul Municipal de Urgenţă Roman reprezintă un punct strategic din judeţ, pentru că este al doilea spital ca mărime din Neamţ. Aici se adresează 200 de mii de pacienţi din Roman şi comunele arondate, plus tot traficul pe care îl preia de pe E85. E drept, cu eforturile autorităţilor locale şi judeţene, s-au făcut multe investiţii, dar încă mai trebuie altele. Am speranţa că deschiderea dumneavoastră către îmbunătăţirea serviciilor medicale, deschiderea către judeţul nostru, va continua şi pe viitor”, a spus prefectul George Lazăr.

Comentarii

WORDPRESS: 0