HomePolitica

Fața nevăzută a parlamentarilor nemțeni

Cei zece deputați și patru senatori nemțeni au profesii și aptitudini din cele mai diverse. De la ingineri, avocați sau manageri, parlamentarii nemțeni au CV-uri impresionante. Toți sunt membri în comisii importante din cadrul celor două camere ale Parlamentului.

 

 

Cei 14 parlamentari nemțeni și-au început mandatele, fie la Camera Deputaților, fie în Senat. Mai vechi sau mai noi, oamenii politici pe care nemțenii i-au ales să-i reprezinte în Parlament au studii superioare. Toți au prins câte un loc în comisiile de specialitate ale Parlamentului, în funcție de studiile pe care le-au făcut. Fie că sunt ingineri, avocați sau agricultori, mulți dintre ei au aptitudini avansate de folosire a calculatorului, vorbesc trei limbi străine sau au studii în domeniul securității naționale.

 

Experiență în management și administrație

 

Proaspăt ales deputat din partea Partidului Conservator în Colegiul I, Vasile Cătălin Drăgușanu a terminat Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, specializându-se în siguranța construcțiilor tehnice, inginerie sanitară și protecția mediului și pedagogie școlară. În timpul liceului, s-a specializat în electromecanica stațiilor de pompare. Are la activ mai multe cursuri de formare și auditare, iar de-a lungul anilor a fost administrator de firmă, director regional de vânzări, consultant de management și inginer proiectant. În CV-ul său, proaspătul deputat se descrie ca un autodidact, bun coordonator, cu o mare capacitate de adaptare la medii diferite, cu excelente abilități de comunicare, dobândite ca urmare a experienței în vânzări. A adus proiecte finanțate cu fonduri nerambursabile în peste 20 de firme private și a implementat sisteme de management al calității în peste 30 de societăți comerciale. Are permis de conducere pentru categoriile B, C, E. El face parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții, dar și din Comisia pentru afaceri europene.

Ales deputat din partea PSD, în Colegiul II, Vlad Marcoci a terminat Facultatea de Utilaj Tehnologic din București, iar de-a lungul anilor a fost prefect al județului, președinte al Consiliului Județean Neamț și președinte al Administrației Fondului pentru Mediu.
El face parte din Comisia pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați.

 

Realeasă deputat din partea PDL, în Colegiul II, prin redistribuirea voturilor, Mihaela Stoica a terminat Facultatea de Textile la Iași și Academia de Studii Economice din București.
Ea se descrie ca o persoană flexibilă în munca în echipă, cu o bună capacitate de sinteză. Vorbește engleza și franceza și face parte din Comisia pentru muncă și protecție socială.

 

Ales deputat PSD în Colegiul III, Liviu Harbuz scrie pe site-ul său personal că a terminat Facultatea de Medicină Veterinară, că este doctor în Științe medicale și specialist în dezvoltare rurală și agromediu. El a creat Sistemul național de înregistrare și de identificare a animalelor și a înființat Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor. A fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, iar sub coordonarea sa au fost selectate proiecte cu finanțare europeană în valoare de un miliard de euro. El se declară un susținător al produselor tradiționale, al produselor bio și al consultanței gratuite pentru micii fermieri.

 

Securitatea națională și Agronomia, la mare căutare

 

Ajuns deputat în Colegiul III, din partea PP-DD, după redistribuirea voturilor, Constantin Moisii a absolvit o școală profesională de chimie, apoi liceul, apoi o școală de ofițeri activi din cadrul Poliției Rutiere, Facultatea de Drept la Iași și cursuri de management în domeniul poliției rutiere. A fost operator chimist, apoi ofițer în Cadrul Poliției Neamț. Are ordinele militare clasa I, II, III și face parte din Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

 

Aleasă ca deputat PDL în Colegiul IV, după redistribuirea voturilor, Elena Udrea este doctorand în științe militare, are studii juridice și este expert în Securitate și Apărare Națională.
Este autor și coautor al unor lucrări în domeniul Geopoliticii și Globalizării și vorbește bine engleza, franceza și italiana. Este membru în Comisia pentru afaceri europene.

 

Deputat PSD ales în Colegiul V, Ioan Munteanu a absolvit Facultatea de agronomie și a fost, pe rând, inginer agronom, inginer șef, șeful Oficiului de Cadastru Neamț, director general al unei societăți, viceprimar al orașului Piatra Neamț, consilier ministerial, prefect și deputat.
Este secretarul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.

 

Ales deputat PNL în Colegiul VI, Dorin Ursărescu a fost inginer la Combinatul de Lianți și Azbociment din Târgu Jiu, apoi director la mai multe societăți comerciale. Este membru PNL din 1990.
De asemenea, este membru fondator al Asociației pentru Demnitate și Valoare Umană și face parte din Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare.

Proaspăt ales deputat PSD în Colegiul VII, Ionel Arsene este de profesie inginer economist, are studii de securitate și apărare națională, iar în 2007 a fost președinte al Rotary Internațional Neamț. Face parte din Comisia pentru industrii și servicii.

 

Un alt nou venit în rândul deputaților este Marian Enache, care a candidat din partea UNPR în Colegiul VIII. El este doctor în drept și a fost, pe rând, avocat, deputat, diplomat în Republica Moldova, cadru didactic universitar și secretar general adjunct al Camerei Deputaților. Între anii 1990-1992 a fost vicepreședinte al FSN.

 

Nici senatorii nu se lasă mai prejos

 

Ales din partea PNL în Colegiul I, Eugen Țapu Nazare are o bogată experiență în administrație. De profesie inginer prelucrări metalurgice, el a fost inginer tehnolog, șef de atelier, director general la o societate romașcană, subprefect, director general la o altă companie romașcană și, apoi, secretar de stat. Vorbește engleza și italiana și s-a specializat în administrație publică la Roma. Face parte din Comisia pentru muncă, familie și protecție socială.

 

Ales senator PSD în Colegiul II, Ioan Chelaru a desfășurat o prodigioasă activitate ca avocat. Este doctor în drept, cadru didactic universitar, arbitru al Curții de Arbitraj Comercial Internațional și autor a patru cărți juridice și politice. Vorbește franceza și engleza, este chestor al Senatului și face parte din Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări.

 

Devenit senator în Colegiul II, din partea PDL, prin redistribuirea voturilor, Leonard Cadăr scrie pe site-ul personal că a terminat Facultatea de electrotehnică, iar de-a lungul timpului a fost electrician, inginer tehnolog, administrator construcții balastiere, drumuri și producție mobilă, viceprimar și administrator instalații tehnico-sanitare.

 

În Colegiul III a fost ales senator UNPR Liviu Bumbu, un alt politician cu o activitate laborioasă în domeniul administrației. A început ca inginer stagiar, apoi șef de fermă, consilier superior pe probleme de agricultură, director în cadrul Direcției de Agricultură Neamț și secretar de stat.
Are ca pasiune literatura, vorbește franceza și engleza, și se consideră un formator de opinie și un bun coordonator de politici agricole. Face parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • O turma de HOTI…..

  • enimica 10 ani ago

    S-ar parea ca niciodata nu ne va fi mai bine! Doar sunt atatia care sa lupte pentru binele nemtenilor si toti, toti, toti si multi ne-au promis multe.Se vor intelege, nu?