Fără modificări în scenariul de funcționare pentru școlile din județ, din 27 septembrie

HomeSocial

Fără modificări în scenariul de funcționare pentru școlile din județ, din 27 septembrie

Prefectura Neamț a anunțat vineri scenariul de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Neamț, începând de luni, 27 septembrie.

Decizia vine în urma unei hotărâri adoptate vineri în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului (CJSU) Neamț, pe fondul măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, având în vedere propunerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Documentul are în vedere prevederile Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății privind scenariile de funcționare pentru școli în noul an școlar, verde și galben. Scenariul 1 (verde) prevede participarea zilnică cu prezenţă fizică a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, în localitățile cu incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 6/1000 locuitori.

Scenariul 2 (galben) prevede participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor antepreşcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepţia celor din învăţământul special, în localitățile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1000 locuitori, până la instituirea stării de carantină.

În județul Neamț, ca și în săptămâna aceasta, de luni, 27 septembrie, o singură școală va funcționa în Scenariul 2 (galben), Școala Gimnazială Tupilați, comună în care incidența a trecut de 6/1000. Scenariul pentru toate unitățile de învățământ din județ, începând din 27 septembrie, conform hotărârii de vineri a CJSU, este următorul (listă în format pdf disponibilă și la acest link):

anexa24septembrie

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0