Fără copii legalizate la înscrierea pentru bacalaureat

Fără copii legalizate la înscrierea pentru bacalaureat

Dimensiune text

 

Luni, 15 mai, Inspectoratul Școlar Județean Neamț a transmis unităților de învățământ din județ o adresă a Ministerului Educației, cu privire la actele necesare la înscrierea pentru examenul de bacalaureat.

„În conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice nr. 4664/02.08.2016, privind aplicarea dispozițiilor OUG nr. 41/2016, vă informăm că, pentru facilitarea procesului de înscriere a candidaților la examenul de bacalaureat național 2017, la completarea Anexelor la Procedura cu privire la documentele tip de înscriere la examenul de bacalaureat național 2017, în toate cazurile în care se solicită prezentarea de copii legalizate, este suficientă certificarea documentului/documentelor solicitate «conform cu originalul» de către directorul unității de învățământ, prin semnătură. Nu este necesară aplicarea ștampilei unității de învățământ și nici legalizarea notarială a diplomei/diplomelor”, precizează adresa Ministerului Educației – Direcția Generală Învățământ Preuniversitar.

Prin OUG nr. 41/2016, Guvernul a adoptat mai multe măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale. Potrivit OUG 41/2016, fiecare instituție publică și organ de specialitate al administrației publice centrale este obligat să elimine cerința de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, înlocuindu-le cu certificarea conformității cu originalul.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0