Fără avorturi la spital în Săptămîna Patimilor

Ca în fiecare an, mai ales în Săptămîna Patimilor, medicii de la Spitalul Municipal de Urgență Roman refuză să facă avorturi.

 

 

Acest lucru a devenit deja o tradiție în rîndul medicilor, mai ales că, și în celelalte perioade ale anului, numărul întreruperilor de sarcină a scăzut în mod constant, dar și raportat la alți ani. Astfel, dacă în anul 2000, la nivelul întregului județ se înregistrau 6.717 întreruperi de sarcină, peste 60% fiind din mediul rural, anul trecut la nivelul întregului județ s-au înregistrat 1.257 de avorturi.

Anul acesta, deputații au propus o inițiativă legislativă prin care femeile care vor să avorteze vor fi obligate la consiliere psihologică înainte de avort.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

„Pentru noi este deja o obișnuință ca, mai ales în Săptămîna Patimilor, să refuzăm a efectua avorturi. În primul rînd, sîntem creștini și trebuie să respectăm viața. Mulți dintre noi refuză să efectueze avorturi nu numai în timpul Postului, mai ales că, în ultimii ani, s-a pus accentul foarte mult pe contracepție. Consider că obligativitatea consultului psihologic înainte de avort este o idee foarte bună, pentru că, în urma unei astfel de ședințe, unele femei se pot răzgîndi”, a aprecial medicul Dorel Romanescu, șeful secției Obstetrică-Ginecologie din cadrul spitalului.


COMENTARII

WORDPRESS: 0