Fără avorturi la spital în Săptămîna Patimilor

Programul liturgic de la Catedrala Arhiepiscopală
Creştinii se pregătesc pentru Înviere
Miracole în Săptămâna Mare

Ca în fiecare an, mai ales în Săptămîna Patimilor, medicii de la Spitalul Municipal de Urgență Roman refuză să facă avorturi.

 

 

Acest lucru a devenit deja o tradiție în rîndul medicilor, mai ales că, și în celelalte perioade ale anului, numărul întreruperilor de sarcină a scăzut în mod constant, dar și raportat la alți ani. Astfel, dacă în anul 2000, la nivelul întregului județ se înregistrau 6.717 întreruperi de sarcină, peste 60% fiind din mediul rural, anul trecut la nivelul întregului județ s-au înregistrat 1.257 de avorturi.

Anul acesta, deputații au propus o inițiativă legislativă prin care femeile care vor să avorteze vor fi obligate la consiliere psihologică înainte de avort.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

„Pentru noi este deja o obișnuință ca, mai ales în Săptămîna Patimilor, să refuzăm a efectua avorturi. În primul rînd, sîntem creștini și trebuie să respectăm viața. Mulți dintre noi refuză să efectueze avorturi nu numai în timpul Postului, mai ales că, în ultimii ani, s-a pus accentul foarte mult pe contracepție. Consider că obligativitatea consultului psihologic înainte de avort este o idee foarte bună, pentru că, în urma unei astfel de ședințe, unele femei se pot răzgîndi”, a aprecial medicul Dorel Romanescu, șeful secției Obstetrică-Ginecologie din cadrul spitalului.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!