Familia din cartierul Bălcescu, a cărei casă a ars complet, a primit cheia noii locuințe

Familia din cartierul Bălcescu, a cărei casă a ars complet, a primit cheia noii locuințe

Dimensiune text

 

Necazurile au picat fix înainte de Paști asupra familiei Stavarachi din Roman, când un scurtcircuit a dus la un incendiu care le-a mistuit celor șapte suflete locuința. Era mai mult un bordei, construit din chirpici, dar era acoperișul de deasupra capului. Emilia Stavarachi, părinții acesteia și cei patru copii au cerut ajutor Primăriei Roman, iar cu o cheltuială din bugetul local de aproape 14.000 de lei și munca angajaților Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) o casă nouă a fost gata în aproape o lună.

Practic, din luna mai, angajații SVSU s-au apucat de muncă. Au demolat rămășițele fostei construcții și au construit o fundație, au asamblat pereți din OSB, acoperiți cu vată minerală pe interior și polistiren și rigips pe exterior – pentru o izolare termică bună – și au pus un acoperiș din aluminiu. Clădirea are 28 de metri pătraţi şi este prevăzută cu un hol, o bucătărie şi un dormitor. În cursul zilei de marți, casa a fost utilată cu instalație electrică conformă și câteva piese de mobilier.

„Casa Emiliei Stavarachi, din cartierul Bălcescu, a ars în întregime în luna aprilie. Cei patru copii, mama şi bunicii mi-au cerut ajutorul şi, cu acordul Consiliului Local, am alocat 13.850 de lei pentru construirea unei noi locuinţe. Le mulţumesc celor de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă pentru că s-au implicat şi, prin munca lor, au construit o casă de la temelie şi până la acoperiş. Din donaţii, am reuşit să le oferim acestor oameni şi câteva piese de mobilier. Azi i-am reîntâlnit, de data aceasta fericiţi şi bucuroşi, în casă nouă”, a scris primarul Lucian Micu pe pagina de socializare.

Familia Stavarachi nu beneficiază de ajutor social. Trăiesc, în principal, din ceea ce adună de prin containere. Doi dintre copii merg la grădiniță și alți doi sunt la școală, unul a terminat clasa I și celălalt a terminat clasa a II-a. Sprijinul venit din partea Primăriei Roman a fost posibil prin aceea că legea permite alocarea unor sume pentru a sprijini persoane care se află în situații de urgență, bani care sunt prinși anual în bugetul local și care se acordă pentru ajutorarea celor aflați în necaz.

 

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0