Prima paginăSocial

Falsificator de carduri, judecat pentru o mită de 20.000 de dolari

Dimensiune text

Un nemțean este cercetat de procurori, fiind acuzat de dare de mită și cumpărare de influență. El făcea parte dintr-o rețea de falsificatori de carduri, prinși în 2010. El le-a promis polițiștilor care se ocupau de caz cîte 10.000 de dolari. Nemțeanul a mai fost arestat în 2007, tot pentru că se ocupa cu clonarea de carduri.

 

 

După ce a fost arestat pentru falsificarea de carduri, un nemțean a intrat și mai tare la apă, după ce a încercat să mituiască polițiștii care se ocupau de caz. În luna ianuarie a acestui an, procurorii au finalizat cercetările și au decis să-l trimită în judecată, el fiind acuzat de dare de mită și cumpărare de influență.

 

De profesie clonator de carduri

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a lui Victor-Emanuel Burlacu. Potrivit rechizitoriului întocmit, în cursul lunii august 2010, în contextul în care era cercetat într-un dosar penal aflat pe rolul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț, le-a promis cîte 10.000 de dolari, cu titlu de mită, celor doi ofițeri de poliție judiciară desemnați să efectueze o percheziție informatică (denunțători în cauză). În dosarul respectiv, Victor-Emanuel Burlacu avea calitatea de învinuit, fiind cercetat pentru infracțiuni de crimă organizată în legătură cu falsificarea instrumentelor electronice de plată și accesare fără drept a unui sistem informatic. Banii au fost oferiți pentru ca cei doi ofițeri să omită să consemneze în procesul verbal de percheziție informatică mai multe date care i-ar putea agrava situația în cadrul dosarului penal.

De asemenea, în aceleași împrejurări, inculpatul Victor-Emanuel Burlacu i-a promis unuia dintre ofițeri sume de bani cuprinse între 10.000 și 15.000 de euro, pentru a interveni pe lîngă procurorul de caz, în scopul obținerii unei soluții de netrimitere în judecată sau pentru a fi trimis în judecată mult mai tîrziu, la o instanță din județul Constanța, într-o cauză separată.

 

 

Victor-Emanuel Burlacu a fost arestat în 2010, la Constanța, alături de zece persoane suspecte că făceau parte dintr-o rețea de falsificatori de carduri. Pe lîngă copierea datelor personale pe carduri goale și extragerea de numerar, gruparea falsifica paginile de internet ale unor bănci, apoi trimiteau mailuri clienților solicitîndu-le date personale. Acestea erau imprimate pe carduri goale, iar banii erau retrași din bancomate, fiind împărțiți între membrii grupării. La momentul în care Victor-Emanuel Burlacu a fost arestat, prejudiciul estimat se ridica la 90.000 de lei și 7.000 de dolari. În 2007, Victor Emanuel Burlacu, a mai fost arestat, alături de alte 15 persoane, într-o cauză identică, adică gruparea golise mai multe conturi din țară și străinătate.

COMENTARII

WORDPRESS: 0