Falsificator de carduri, judecat pentru o mită de 20.000 de dolari

[VIDEO] Percheziții în Neamț la falsificatorii de carduri
Bancomatele și POS-urile Raiffeisen au golit conturile nemțenilor
Două milioane de euro furați de pe card

Un nemțean este cercetat de procurori, fiind acuzat de dare de mită și cumpărare de influență. El făcea parte dintr-o rețea de falsificatori de carduri, prinși în 2010. El le-a promis polițiștilor care se ocupau de caz cîte 10.000 de dolari. Nemțeanul a mai fost arestat în 2007, tot pentru că se ocupa cu clonarea de carduri.

 

 

După ce a fost arestat pentru falsificarea de carduri, un nemțean a intrat și mai tare la apă, după ce a încercat să mituiască polițiștii care se ocupau de caz. În luna ianuarie a acestui an, procurorii au finalizat cercetările și au decis să-l trimită în judecată, el fiind acuzat de dare de mită și cumpărare de influență.

 

De profesie clonator de carduri

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a lui Victor-Emanuel Burlacu. Potrivit rechizitoriului întocmit, în cursul lunii august 2010, în contextul în care era cercetat într-un dosar penal aflat pe rolul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț, le-a promis cîte 10.000 de dolari, cu titlu de mită, celor doi ofițeri de poliție judiciară desemnați să efectueze o percheziție informatică (denunțători în cauză). În dosarul respectiv, Victor-Emanuel Burlacu avea calitatea de învinuit, fiind cercetat pentru infracțiuni de crimă organizată în legătură cu falsificarea instrumentelor electronice de plată și accesare fără drept a unui sistem informatic. Banii au fost oferiți pentru ca cei doi ofițeri să omită să consemneze în procesul verbal de percheziție informatică mai multe date care i-ar putea agrava situația în cadrul dosarului penal.

De asemenea, în aceleași împrejurări, inculpatul Victor-Emanuel Burlacu i-a promis unuia dintre ofițeri sume de bani cuprinse între 10.000 și 15.000 de euro, pentru a interveni pe lîngă procurorul de caz, în scopul obținerii unei soluții de netrimitere în judecată sau pentru a fi trimis în judecată mult mai tîrziu, la o instanță din județul Constanța, într-o cauză separată.

 

 

Victor-Emanuel Burlacu a fost arestat în 2010, la Constanța, alături de zece persoane suspecte că făceau parte dintr-o rețea de falsificatori de carduri. Pe lîngă copierea datelor personale pe carduri goale și extragerea de numerar, gruparea falsifica paginile de internet ale unor bănci, apoi trimiteau mailuri clienților solicitîndu-le date personale. Acestea erau imprimate pe carduri goale, iar banii erau retrași din bancomate, fiind împărțiți între membrii grupării. La momentul în care Victor-Emanuel Burlacu a fost arestat, prejudiciul estimat se ridica la 90.000 de lei și 7.000 de dolari. În 2007, Victor Emanuel Burlacu, a mai fost arestat, alături de alte 15 persoane, într-o cauză identică, adică gruparea golise mai multe conturi din țară și străinătate.


COMENTARII

WORDPRESS: 0