Prima paginăEconomie

Facilități fiscale de 40.000 de euro pentru TRW Airbag Systems

Facilități fiscale de 40.000 de euro pentru TRW Airbag Systems

Dimensiune text

 

trw-02-680x365În 2013, consilierii locali au aprobat prevederile schemei de minimis privind stimularea atragerii de investiţii şi susţinerea dezvoltării economice durabile în municipiul Roman, iar pentru anul viitor unul dintre beneficiari va fi TRW Airbag Systems, compania ce a deschis din 2015 o fabrică de airbaguri pe platforma fostului Fontax.

În 2015, firma care deținea halele de producție – Pieta Imobiliare SRL, din Iași – a beneficiat de scutiri de taxe și impozite locale, însă anul acesta nu s-a mai bucurat de facilități din cauza datoriilor pe care le avea la buget. Între timp, TRW a achiziționat clădirile și are dreptul la unele scutiri sau reduceri de dări.

Conform unui proiect de hotărâre ce va fi supus dezbaterii în ședința de Consiliu Local de joi, 22 decembrie, se propune acordarea de facilități fiscale pentru TRW pentru anul 2017. Astfel, compania va beneficia de scutire de la plata impozitului pe teren în sumă de 18.466 de lei pentru tot anul 2017 și de o reducere impozitului pe clădiri cu suma de 159.175 de lei.

„Acordarea facilităților fiscale se face pentru investiția «Reabilitare și modernizare hală și pavilion administrativ» – clădire, respectiv pentru investiţia «Extindere Spaţii Producție» – teren situat pe strada Ștefan cel Mare, nr. 258. SC TRW a depus pe data de 24.11.2016 cerere de solicitare a ajutorului de minimis pentru scutirea impozitului pe teren și cerere pentru diminuarea impozitului pe clădirile cumpărate de la SC Pieta Imobiliare SRL. Pentru anul 2017 scutirile de impozite sunt: scutirea de impozit pe teren de 18.466 lei, adică 4.085 euro și scutirea de impozit pe clădiri – în sumă de 159.175 lei, adică 35.214 euro. Scutirile se încadrează în bugetul alocat prezentei scheme”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor romașcani.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 8
 • Vasile 5 ani

  Dan Laurentiu Leoreanu şi toţi consilierii locali pnl, în acest caz sunt în onflict de interese, deoarece fiul primarului este mare director la trw, numit fără concurs imediat după terminarea unor studii!Sigur va primi şi un premiu pentru această favoare din partea lui dll faţă de trv!

  • [admin – comentariu cenzurat de administrator, pentru utilizarea numelui companiei fără a fi un reprezentant al acesteia]Scuze: din partea *** pentru dll!

 • Vasile 5 ani

  Dan Laurentiu Leoreanu şi toţi consilierii locali pnl, în acest caz sunt în conflict de interese, deoarece fiul primarului este mare director la trw, numit, fără concurs, imediat după terminarea unor studii!Sigur va primi şi un premiu pentru această favoare din partea lui dll faţă de trv

  • [admin – pentru a nu crea confuzie, numele userului a fost modificat, dat fiind faptul ca nu reprezinta punctul oficial de vedere al companiei] TRW este o companie privata si angajeaza directori dupa ce criteria doreste. Nu este obligata sa organizeze concurs pentru ca nu este o companiei de stat care plateste angajatii din banii tai mai Vasile !
   Domnul director a prezentat un CV si am considerat necesar sa-l angajam fara interviu si fara probele teoretice si practice. Este problema noastra cum ne selectam angajatii ! Dumneavoastra , domnule Vasile , ar trebui astazi sa va taiati porcii si sa sorbiti un paharel de rachiu. Nu ne purtati noua de grija cum ne alegem directorii ! Cat despre facilitatile fiscal ele sunt legale si au fost votate legal. Hai noroc don Vasile ! Ia matale inca 4-5 paharele de tarie si pe urma o sa-ti revii..Nooo ? No vezi ca-i mai bine amuia…Era de la lipsa de palinca…Hai…Craciun fericit nea Vasile..

 • ” Saraci si amariti ” mai sunt americanii de la TRW , si trebuiesc ajutati !!!!

  • [admin – pentru a nu crea confuzie, numele userului a fost modificat, dat fiind faptul ca nu reprezinta punctul oficial de vedere al companiei] Domnule wiorel….va imaginati Romanul fara TRW ? Ia faceti un exercitiu de imaginatie acum in prag de Craciun…Mergeti acolo si explicati angajatilor ca incepand din ianuarie 2017 sa nu mai vina la munca….Ia sa vedeti ce de carne si de carnati o sa primiti de la angajatii de acolo….O sa va umple angajatii lada frigorifica cu de toate pentru ca-i invatati numai de bine….

   • Cred ca a-i capul plin de carne , carnati si alte cele.
    Intelegi economia ca ” o coada de topor ce esti ” . Firma TRW trebuie sa traiasca din activitatea de productie si NU din scutiri de taxe si impozite !
    PUNCT

 • Dat fiind faptul ca unii dintre comentatori si-au atribuit numele companiei, dar nu reprezinta punctul de vedere oficial al acesteia, Ziarul de Roman nu va permite publicarea comentariilor sub această formă. Toate comentariile sunt publicate așa cum sunt transmise prin formular, cu mențiunea ca numele de utilizator să nu conțină numele companiei. Multumim pentru intelegere.