HomeSocial

Facilităţi financiare pentru pensionarii CARP

Pensionarii care nu au contractat împrumuturi vor primi dobândă pentru fondul pe care îl deţin în cadrul CARP.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Roman pregăteşte şedinţa anuală a Adunării Generale care va avea loc pe 22 mai, la Casa de Cultură din Roman. Pe ordinea de zi se vor afla prezentarea activităţii bugetare a CARP Roman pe anul 2013, darea de seamă a Consiliului Director şi bilanţul contabil. Pentru această întâlnire au fost întocmite listele de participare şi contactate persoanele mandatate să participe la această şedinţă. „Participanţii vor afla informaţii utile despre situaţia financiară a instituţiei, cât şi noutăţi despre procesele în care CARP a fost implicată de un grup de pensionari dornici de putere”, a precizat inginer Dumitru Călărăşanu (foto), preşedintele CARP Roman.

Un alt punct pe ordinea de zi va fi ajutorul de deces, şi anume posibilitatea pensionarilor de a trece de la o grilă la alta. „CARP are o grilă de ajutor de deces potrivit contribuţiilor de la 2 la 5 lei, în baza căreia ajutăm familiile celor decedaţi, foşti membri ai CARP, cu o sumă de bani. Voi propune la şedinţa Adunării Generale ca fiecare pensionar, membru al instituţiei, să poată trece de la grila de 2 lei la una superioară a ajutorului de deces, fără să fie condiţionat de vechime, aşa cum este în prezent”, a spus preşedintele CARP Roman.

O altă problemă care va fi discutată în şedinţa din 22 mai este cea legată de pensionarii, membri ai CARP, care nu au contractat niciodată împrumuturi de la înscrierea în instituţie. „Această categorie de pensionari va primi, pentru fondul pe care îl deţin în cadrul CARP, o dobândă ce va fi stabilită după încheierea exerciţiului financiar al anului 2014. Avem pensionari care au fonduri de 12.000 de lei şi nu au făcut niciun împrumut. La decesul acestora, aparţinătorii vor primi de la CARP, pe lângă ajutorul de deces, şi fondul pe care ruda acestora l-a depus pe timpul vieţii, fără a fi nevoie de acte notariale, aşa cum cer băncile”, a spus preşedintele Călărăşanu.

Aceste modificări se vor regăsi, spune conducerea CARP Roman, şi în noul statut al CARP Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 0