Prima paginăActualitateRoman

Fabrica de biogaz se mută în instanță

Dimensiune text

Primăria Cordun va contesta în contencios administrativ avizul de mediu pentru construirea fabricii de biogaz de pe intravilanul municipiul Roman, la granița cu intravilanul comunei Cordun.

 

Întrucât reprezentanții investitorilor germani de la societatea Norus Biogaz, care întenționează să construiască pe strada Dumitru Mărtinaș o centrală termoelectrică pe bază de biogaz, investiție în valoare de 16 milioane de euro, nu au găsit soluții tehnice pentru a respecta legislația în vigoare, Primăria Cordun se va adresa instanței pentru a soluționa problema.

„Avem termen până în această săptămână să ne adresăm instanței pentru a contesta avizul de mediu, lucru pe care îl vom și face. Ultimele întâlniri pe care le-am avut cu cei de la Norus Biogaz nu au avut niciun rezultat. Noi le-am cerut să vină cu soluții tehnice pentru a respecta distanța legală de 300 de metri pentru amplasarea utilajelor față de cea mai aproiapă zonă de locuit, care acum e sub 100 de metri, dar nu au reușit să găsească aceste soluții. Ei au spus că ar putea face o cerere către Consiliul Local al comunei Cordun prin care solicită un alt teren în comună, dar nici acest lucru nu s-a întâmplat. Noi i-am tot așteptat, dar pentru că problema nu s-a rezolvat, vom merge în instanță”, a spus Adrian Diaconu, primarul comunei Cordun.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0