Evreii și grecii din Roman, la TVR

Viața și activitatea comunităților de greci și evrei din Roman ar putea fi reflectată în emisiunea „Conviețuiri”, a postului public de televiziune.

 

 

Marțea trecută, am fost anunțați că o echipă a Televiziunii Române va veni la Piatra Neamț și Roman pentru realizarea unei emisiuni destinată comunităților grecești și evreiești. Din cauza vremii, realizatorii emisiunii «Conviețuiri» au amînat momentul deplasării în județ după 1 martie„, a declarat inginer Boris Cepalis, președintele Comunității Elene din Roman.

Pînă la momentul realizării emisiunii, Comunitatea Elenă din Roman are în vedere cîteva scenarii posibile. „Nu știm cum au gîndit realizatorii această emisiune, dar facem repetiții, pînă atunci, cu trupa de dansuri Areti și cu formația instrumental-vocală, condusă de profesoara Cristina Obreja. Dacă va fi posibil ca emisiunea să ne permită organizarea unei mese grecești, atunci am putea surprinde aspecte din cultura și tradiția grecească, mai ales că pe 25 martie vom sărbători Ziua Națională a Greciei„, a mai spus președintele Comunității Elene din Roman.

În Roman mai sînt 32 de greci și 29 de evrei, care trăiesc în bună înțelegere alături de populația majoritară.


COMENTARII

WORDPRESS: 0