Evaluarea copiilor de clasă pregătitoare se face doar în anumite cazuri

Evaluarea psihosomatică înainte de clasa pregătitoare nu este obligatorie pentru toți copiii. Au fost stabilite centrele în care evaluarea se va realiza la solicitarea părinților.

 

 

Nu toți elevii care vor începe în toamnă clasa I sau clasa pregătitoare vor fi evaluați psihosomatic pentru stabilirea nivelului de învățămînt la care urmează a fi înscriși. „Există două categorii de copii pentru care se poate cere evaluarea psihosomatică: copii care au împlinit vîrsta de 6 ani pînă la 31 august 2012, dar nu au frecventat grupa pregătitoare, iar părinții solicită înscrierea în clasa I, și copiii care împlinesc vîrsta de 6 ani după 1 septembrie 2012 și părinții solicită înscrierea la grupa pregătitoare. Pentru a putea cuprinde copilul în programul de evaluare, părinții trebuie să depună o cerere scrisă la secretariatul școlii la care doresc să înscrie copilul„, a spus psiholog Melania Pleșa, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Psihopedagogică (CJRAE) Neamț.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice se efectuează sub coordonarea CJRAE, în perioada 20-29 februarie, rezultatul comunicării urmînd a fi comunicat în scris părintelui care a solicitat evaluarea și nu poate fi contestat. Pentru județul Neamț au fost stabilite cinci centre în care vor fi evaluați copiii, la Școala nr. 11 Piatra Neamț, Școala nr. 9 Roman, Școala nr. 1 Bicaz, Liceul economic „Vasile Conta” Tîrgu Neamț și Grupul Școlar Roznov. În funcție de numărul de solicitări, vor fi înființatre centre și în mediul rural. „Este foarte important ca părinții să știe cu exactitate despre ce evaluare este vorba. Nu stabilim nici nivelul de inteligență al copiilor și nici nu facem teste psihologice. Evaluarea, care va fi realizată de specialiști din cadrul centrului nostru, ne arată dacă respectivul copil are sau nu achizițiile necesare pentru a frecventa clasa I„, a spus psiholog Melania Pleșa.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!