„European School Sport Day 2022”, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

HomeSocial

„European School Sport Day 2022”, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

În săptămâna 26 – 30 septembrie, elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman au participat la evenimentul european organizat la nivelul României sub logo-ul „European School Sport Day”. Fondatorii europeni acestui eveniment au fost HSSF – Hungarian School Sport Federation și ISCA – International Sport and Culture Association. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul directorilor instituției, profesorii Ana-Maria Agape și Paraschiva Buciumanu, sub îndrumarea și coordonarea profesorului Carmen Grădinaru. La activitate au participat aproximativ 150 de elevi ai claselor: a IX-a B, a IX-a H, a IX-a I, a X-a B, a X-a E, a XI-a B, a XI-a F, a XII-a A.

Sub sloganul „Going Green in Sport”, promovând sportul și ecologia ca elemente educative, elevii colegiului au desfășurat numeroase activități sportiv-recreative: alergările în aer liber, jocurile de echipă (baschet, handbal, fotbal), ștafete de stimulare a atenției, de viteză, îmbinări de jocuri din copilărie, șotronul cu „Roaba” și multe alte exerciții de fitness.

„Prin participarea la acest proiect, ne-am dorit o promovare cât mai vizibilă a educației fizice și sportului. În ceea ce privește Ziua Europeană a Sportului Școlar, aceasta s-a desfășurat în data de 30 septembrie, ultima zi din luna septembrie fiind parte a conceptului #BeActive al Uniunii Europene, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, 23-30 septembrie. Elevii liceului nostru au participat cu mare drag la aceste activități, fiind încântați că se pot alătura altor instituții de învățământ din Europa”, a precizat profesorul coordonator al manifestărilor, Carmen Grădinaru.

 

Foto: Colegiul Tehnic „Miron Costin”

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0