Prima paginăSocial

„Europa, casa noastră”, la Școala „Carmen Sylva” din Horia

„Europa, casa noastră”, la Școala „Carmen Sylva” din Horia

 

 

Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, derulează an de an campanii de informare a elevilor cu privire la Uniunea Europeană. Una dintre aceste campanii se numește „Europa, casa noastră”. În cadrul acesteia se derulează Competiția națională EURO QUIZ, dedicată elevilor din clasele a VI-a. Este vorba despre un concurs cu zece întrebări despre Uniunea Europeană (istoric, țări membre, limbi vorbite, populație etc.).

La competiție se pot înscrie echipe de câte patru elevi și un cadru didactic. Doar zece școli din țară au fost selectate pentru a participa la concurs în acest an, iar județul Neamț se mândrește cu două unități de învățământ înscrise: Școala Gimnazială „Carmen Sylva” Horia și Școala Gimnazială „Calistrat Hogaș” Roman.

Vineri, 27 aprilie, Școala „Carmen Sylva” a găzduit o primă activitate în cadrul campaniei „Europa, casa noastră” la care au participat două reprezentante ale echipei Euro Quiz, Natalie Ester și Jamilla Azazi, alături de un reprezentant al Centrului Europe Direct Nord-Est, Alexandru Ciobanu. Prin povestiri interesante și jocuri interactive elevii claselor a VI-a au învățat ușor, fără să-și dea seama, multe lucruri utile despre Uniunea Europeană.

Următoarea etapă este constituirea echipelor care se vor înscrie în competiție în perioada 8-18 mai 2018. Pe 7 iunie se desfășoară concursul online, la aceeași oră în toată țara. Câștigă echipa care dă cele mai multe răspunsuri corecte în cel mai scurt timp. Materialele informative despre UE și modele de întrebări se găsesc pe site-ul http://europacasanoastra.ro/euroquiz/.

„Bucuria de a fi fost selectați să participăm la «Euro Quiz» ne face să devenim ambițioși, adică să înscriem cât mai multe echipe în concurs și să ne pregătim pentru a fi la înălțime. Avem tot ce ne trebuie pentru a ocupa un loc fruntaș: elevi serioși și inteligenți, profesori dedicați, deschidere către nou, tradiție în participarea la diverse competiții”, afirmă directorul Școlii „Carmen Sylva” din Horia, profesor Ramona Stoian.

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0