Etichete cu numele romașcanilor pe arborii din oraș

HomeSocial

Etichete cu numele romașcanilor pe arborii din oraș

 

plantare copac pomCa în fiecare an, primăvara, administrația publică locală organizează concursul de curățenie. Noutatea pentru anul în curs vine din aceea că, pentru a-i încuraja să se implice pe romașcani, mai ales pe cei mici, conducerea Primăriei Roman propune realizarea unor etichete care să fie amplasate pe pomii proaspăt plantați și pe care să fie trecut numele celui care a sădit copacul.

Campania de curățenie de primăvară va demara pe 15 martie și va dura până pe 14 aprilie, regulamentul urmând să fie făcut public de Primărie în perioada imediat următoare.

„Invităm să se înscrie la competiție asociaţiile de proprietari, copiii din grădiniţe, şcoli, licee, organizaţiile şi asociaţiile non-profit, firmele din oraș, instituțiile publice, orice locuitor al orașului care dorește să participe la salubrizarea zonelor verzi, a părculeţelor de joacă, a aleilor dintre blocuri, parcărilor, platformelor, a căilor de circulaţie rutieră şi pietonală, a grădinilor şi balcoanelor. Competiția este împărțită pe cinci domenii de interes, de la Întreţinerea şi curăţenia spaţiilor verzi, Amenajare şi curăţenie în zona parcări/garaje, Amenajare şi curăţenie zona de intrare în bloc/casă/sediu societate, Punct gospodăresc, Amenajare şi curăţenie căi de acces. Ne gândim ca, în scop de educație civică, de grijă pentru comunitate, ca cei care fac plantări să își pună numele, pe o etichetă, să știe că fiecare are copacul lui”, a declarat primarul Lucian Micu.

Ca și în anii precedenți, cei mai implicați vor fi recompensați cu materiale de curățenie. Premierea câștigătorilor se va face cu ocazia Zilelor Municipiului, în perioada 14-21 mai.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Am plantat personal 10 pomi, în spatele cofetăriei Tosca, în anul 2000 …acum aici este o oază de verdeață, iar umbra – apreciată de locatari și de copii …
    Legea spune: cine taie un pom, să planteze în loc … de ce unii taie, dar alții sunt îndemnați să planteze? Nu e logic,legal …