Prima paginăSport

Etapă finală în campionatul naţional şcolar la lupte

Dimensiune text

Urmează finalele individuale de la naţionalele de seniori, fără Linguraru şi Petrea.

La sfârşitul acestei săptămâni, 17-18 mai, vor avea loc întrecerile ediţiei 2014 a campionatului naţional şcolar la lupte, la individual. Liceul cu Program Sportiv din Roman va fi reprezentat, la concursul final care va avea loc la Sfântu Gheorghe şi în care vor avea drept de participare sportivi cu vârstă cuprinsă între 15 şi 17 ani, de trei copii.

„La fiecare categorie de greutate vor fi, în concursul final, câte unul sau mai mulţi sportivi de la acelaşi club, maximum patru, în funcţie de clasarea în etapa precedentă, cel puţin pe locul al patrulea. Dacă vreun club n-a reuşit să aibă sportiv pe locul al patrulea, ultimul calificant, în etapa precedentă, zonală, nu va participa. Vor participa copiii calificaţi în faza finală de la toate şcolile sau liceele cu program sportiv din ţară. Sunt mai multe instituţii de învăţământ cu profil sportiv, dar cu mai puţini reprezentanţi, la această competiţie, comparativ cu cele din campionatele naţionale strict sportive. Concurenţa este foarte mare”, a spus Dumitru Artene.

Următorul concurs, foarte important, va fi cel de la sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie, când vor avea loc întrecerile campionatului naţional de lupte, seniori, individual. Romanul nu le mai are ca reprezentante pe Mădălina Linguraru, Anca Petrea sau Mihaela Obreja, la categoria seniori. Baza se va pune pe sportivele de la categoria juniori, aşa cum a fost şi în anii trecuţi. Urmează să reconfirme şi la seniori, spre exemplu, ce au demonstrat la juniori mici: Ancuţa Condurat, Magdalena Caia, Elana Țocu, Marina Stratulat.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0