Prima paginăInedit

Englezii şi italienii mănâncă de Paşti pască din Roman

Dimensiune text

O patiserie din Roman a primit numai pentru Londra comenzi pentru 700 de păşti şi 1.000 de cozonaci. Reţetele „ca la mama acasă” au atras consumatori şi din marile oraşe ale Italiei. Pentru cornuleţele din Roman, argentinienele fac coadă la Londra. 

Pentru cei plecaţi departe, pasca şi cozonacul trimise de acasă reprezintă cam tot ceea ce şi-ar putea dori românii de Paşti. Patiseriile din Roman lucrează intens, în perioada de dinaintea Învierii, pentru a onora comenzile primite de la mii de kilometri distanţă. De la o singură patiserie ajung, doar în Londra, aproximativ 600 – 700 de păşti şi aproximativ 1.000 de cozonaci. Comenzile au venit de câteva săptămâni, iar angajatele firmei de acasă lucrează de zor pentru a scoate din cuptor bunătăţile aşteptate de londonezi. Administratorul patiseriei romaşcane garantează că pasca şi cozonacul sunt făcute cu ingrediente 100% naturale şi că, din acest motiv, produsele nu au un termen de garanţie mare. „Noi folosim făină de calitate, ouă proaspete, brânză proaspătă, nuci, cacao, cam tot ce foloseşte şi o gospodină acasă pentru a pregăti aceste dulciuri. Facem export de câţiva ani şi suntem mulţumiţi când vedem că marfa noastră se vinde în totalitate. Produsele noastre au un termen de valabilitate redus, rezistă datorită ambalajelor speciale. De aceea, trimitem mereu atât cât ni se cere, pentru a nu fi păgubiţi nici noi, dar nici furnizorii din Marea Britanie”, a spus administratorul patiseriei.

pasca 06De asemenea bunătăţi se bucură şi români, inclusiv romaşcani, din marile oraşe ale Italiei: Roma, Padova, Torino sau Verona. „Mă bucur foarte mult că reuşesc să trimit, prin produsele noastre, sentimentul de acasă. Această afacere a pornit dintr-o pasiune a mea. Am stat mereu în bucătărie, pe lângă mama. Ea a fost o gospodină veritabilă. Aceste reţete ale noastre sunt, de fapt, reţele mamei mele, adaptate la cantităţi mai mari. Această transformare s-a făcut cu ceva eforturi, dar a meritat. Cred că am stricat aproap 400 de cozonaci până am ajuns la reţeta de acum, dar a meritat. Și ne bucurăm atunci când clienţii noştri, de aici sau din străinătate, ne apreciază produsele”, mai spune administratorul.

Și nu doar românii apreciază dulciurile făcute ca la mama acasă. „Am fost la Londra şi am văzut la ce depozit ajung produsele noastre. Atunci, am trimis şi cornuleţe, pentru că ni s-au cerut. Iar femeile din Argentina aşteptau să se descarce marfa şi să cumpere cornuleţele, până nu se termină”, a spus administratorul patiseriei.

Patiseria care trimite peste graniţe produse autentice româneşti este doar un exemplu de afacere din Roman care se dezvoltă datorită românilor plecaţi departe.

COMENTARII

WORDPRESS: 0