Prima paginăSocial

Emoții și lacrimi la sediul FMP

Dimensiune text

Primarul Laurenţiu Dan Leoreanu şi oamenii cu care a format echipă în ultimii ani au împărţit 100 de pachete către tot atâtea familii din Roman. Emoția de Paști este deosebită în acest an în familia primarului, fiul cel mare fiind în trupele de menținere a păcii din Afganistan.

fmp02Membrii Fundaţiei Mişcarea Populară (FMP) Roman au desfăşurat, joi, o acţiune caritabilă la cabinetul parlamentar al deputatului Elena Udrea. Aceasta nu a fost prezentă în colegiu, dar primarul Laurenţiu Dan Leoreanu şi oamenii cu care a format echipă în ultimii ani au împărţit 100 de pachete către tot atâtea familii din Roman. Cei care au primit daruri din partea politicienilor locali sunt persoane care au venituri modeste şi se descurcă cu greu de pe o zi pe alta. După ce fiecare persoană dintre cele aflate pe listă au primit sacoşa cu bunuri – un pui, un cozonac, zahăr, ulei, vin, faină şi alte alimente -, dar şi câte un măr (simbolul FMP şi al Partidului Mişcarea Populară), primarul Leoreanu a tras la sorţi cei şapte câştigători ai tombolei organizate de FMP. La tombolă  au participat peste 200 de persoane din Roman. Participarea s-a făcut telefonic, fiecare participant trebuind să răspundă la două întrebări legate de Mişcarea Populară. Indiferent de răspuns, fiecare persoană care a sunat a fost înscrisă în concurs. Premiile tombolei au fost şapte la număr şi au constat în câte o sticlă cu vin, un cozonac şi un miel.

După ce şi aceste premii au fost oferite, Laurenţiu Leoreanu a transmis un gând bun tuturor romaşcanilor şi a spus că, pentru el, Paştele înseamnă nu doar ouă roşii şi pască, ci şi încărcare spirituală prin timpul petrecut împreună cu cei dragi. „Nu văd sărbătoarea de Paşte fără să fiu în mijlocul familiei, să am alături părinţii, socrii, soţia – în primul rând! – şi copiii. Din păcate, anul acesta va fi primul an când cei doi copii nu vor fi amândoi lângă mine. Va fi numai unul dintrei ei”, a spus Laurenţiu Dan Leoreanu. Completarea acestui mesaj a fost făcută de primarul Romanului cu vocea tremurândă şi cu lacrimi în ochi. „Celuilalt îi urez Sărbători Fericite, acolo unde se află… în trupele de menţinere a păcii din Afganistan. El se află acolo, vorbim cu el cam o dată pe săptămână. Ne este foarte greu, pentru că noi am fost învăţaţi să fim mereu împreună şi va fi primul Paşti în care familia nu va fi întreagă. Dar gândul nostru este către el, ne vom ruga şi Dumnezeu îl va apăra şi se va întoarce cu bine”.

Primarul Leoreanu a adăugat că nu concepe Paştele fără friptură de miel, ouă roşii şi pască, chiar dacă nu mănâncă foarte mult. În plus, bunicii l-au învăţat ca, de fiecare Paşte, fiecare să aibă câte ceva nou. „Dar aici se ocupă soţia, ca fiecare dintre noi să aibă ceva nou de Paşte”, a mai spus primarul Leoreanu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0