Elevii vor învăța la anul cu o zi în plus

Anul școlar 2012-2013 va avea 178 de zile de școală, cu una în plus față de 2011-2012, trei săptămîni pentru vacanța de iarnă, două de vacanță în primăvară și o săptămînă de vacanță în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie pentru învățămîntul primar.

 

 

De asemenea, în intervalul 1-5 aprilie se va păstra săptămîna de „Școală altfel”. Calendarul anului școlar a fost stabilit de către MInisterul Educației și făcut public de secretarul de stat pentru învățămîntul preuniversitar Oana Badea.

Debutul anului școlar în România este la fel ca în alte 23 de state, respectiv în intervalul 1-15 septembrie. În nouă state, cursurile încep înainte de 1 septembrie, iar în trei, după 15 septembrie, a precizat Oana Badea. Secretarul de stat a mai spus că media zilelor de școală este, în majoritatea țărilor, de peste 185 de zile, în România rămînînd la 178.

„Extinderea zilelor de școlarizare nu este oportună imediat”, a adăugat secretarul de stat, precizînd că elevii români au 80 de zile de vacanță, media în alte țări fiind de 72.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!