HomeEducatie

Elevii vor avea drept de vot în şedințele Consiliului de Administrație din licee

Reprezentanţii din consiliile elevilor vor putea să participe la şedinţele consiliilor de administraţie din unităţile şcolare, nu numai ca observatori, ci vor avea şi drept de vot. Senatul a aprobat miercuri, 15 aprilie, o propunere care urmează să modifice Legea Educaţiei, astfel încât reprezentanţii elevilor care au împlinit 18 ani să fie membri în consiliile de administraţie din licee şi şcoli postliceale şi să îşi poată exprima opţiunea prin vot.

Până în anul 2011, când a intrat în vigoare actuala Lege a Educaţiei, elevii erau reprezentaţi în Consiliul de Administraţie doar prin observatori. În urma unei hotărâri guvernamentale din 2014, aceşti observatori au devenit ocazionali, fiind chemaţi doar când pe ordinea de zi erau probleme care se refereau la elevi.

În cadrul unităţilor de învăţământ care nu au clase de liceu, reprezentantul elevilor, fiind minor, va avea statut de observator.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de parlamentari din mai multe partide politice. Senatul este cameră decizională în acest caz, aşa încât hotărârea urmează să fie pusă în practică.

Comentarii

WORDPRESS: 0