Prima paginăSocial

Elevii și studenții, chemați cu adeverințe la Casa de Pensii pentru a nu pierde pensia de urmaș

Elevii și studenții, chemați cu adeverințe la Casa de Pensii pentru a nu pierde pensia de urmaș

Dimensiune text

 

Casa Județeană de Pensii (CJP) Neamț anunță că, până la data de 25 septembrie, copilul-beneficiar al unei pensii de urmaș, în vârstă de peste 16 ani, are obligația de a prezenta, o adeverință din care să rezulte că în anul școlar în curs, respectiv 2019 – 2020, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii.

CJP Neamț precizează că, întrucât anul universitar începe cu data de 1 octombrie, studenții urmași, în vârstă de până la 26 ani, sunt în imposibilitatea prezentării până la data de 25 septembrie a dovezii continuării studiilor. În consecință, aceștia au obligația ca până la această dată să depună la sediul casei teritoriale de pensii o declarație pe proprie răspundere că își continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, cu prezentarea ulterioară, dar nu mai târziu de 20 octombrie, a adeverinței din care să rezulte că în anul universitar în curs, respectiv 2019 – 2020, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii.

Trebuie precizat că în cazul nedepunerii, până la data de 25 septembrie 2019, a adeverinței sau declarației pe proprie răspundere, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2019 va fi reținută de la plată.

„Reamintim că, în cazul copilul beneficiar al unei pensii de urmaș care a împlinit vârsta de 16 ani, pentru ca pensia să nu fie suspendată de la plată, acesta trebuie să prezinte, în luna în care împlinește vârsta de 16 ani, adeverință eliberată de unitatea școlară care să ateste că în acel an școlar urmează cursurile unei forme de învățământ organizată potrivit legii. Declarația pe proprie răspundere, cât și dovada continuării studiilor (adeverința), însoţită de o copie a cărții de identitate a titularului și un cupon de pensie (în copie sau original), se depun la unul din cele două sedii ale Casei Judeţene de Pensii Neamț, din Piatra Neamţ sau Roman, sau poate fi transmisă prin poştă – la adresa: Piatra Neamț, strada Calistrat Hogaș nr. 24, județul Neamț. Reluarea în plată a pensiei de urmaş suspendate se face potrivit prevederilor art. 115, lit. c) a Legii nr.263/2010, şi anume de la data începerii anului şcolar, cu respectarea termenului general de prescripţie”, mai precizează reprezentanții CJP Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0