HomeEducatie

Elevii Seminarului Teologic și-au cinstit patronii

Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfîntul Gheorghe” i-au sărbătorit luni, 30 ianuarie, pe cei Trei Ierarhi, Vasile, Grigore și Ioan, patronii învățămîntului teologic, într-un mod inedit: printr-un concurs în care participanții și-au dovedit cunoștințele legate de viața și opera celor trei sfinți sărbătoriți.

 

 

Manifestarea a început cu o Sfîntă Liturghie desfășurată la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, oficiată în prezența PS Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la care a participat toată suflarea seminarului, de la profesori la elevi.
La finalul slujbei, PS Ioachim Băcăuanul a acordat preotului Gheorghe Smerea, directorul Seminarului Teologic, gradul de iconom stavrofor, ca o recunoaștere a activității sale.
Un moment deosebit l-a reprezentat intervenția corului „Laudamus” al Seminarului „Sfîntul Gheorghe”, care a interpretat cîntece religioase pe timpul deliberării juriului.
Am dorit ca acest concurs să fie atractiv, să antreneze cît mai mulți elevi și, prin materialele puse la dispoziție de părinții profesori, să-și aprofundeze cunoștințele legate de viața și activitatea acestor sfinți Trei Ierarhi. Consider că, astfel, elevii au învățat mult mai mult decît dintr-o sesiune de referate și comunicări„, a spus preotul Gheorghe Smerea, directorul Seminarului Teologic Ortodox.

În concurs au intrat patru echipaje, formate din cîte cinci elevi, din același an de studiu. Cei mai buni s-au dovedit, în final, cei de clasa a XII-a, echipajul fiind format din: Ștefan Prepeliță, Alexandru Bălan, Silviu Havrici, Andrei Dodiță și Ciprian Chirilă. Pe locul II s-a situat echipajul clasei a X-a, format din Răzvan Radu, Cosmin Duduman, Vasile Florea, Mihai Smerea și Ionuț Tănase, urmat de cel al clasei a XI-a, format din Daniel Ghiniță, Constantin Pascu, Ionuț Bulmoagă, Ilie Ene și Alexandru Oliva, și de echipajul „bobocilor”, format din Rareș Rotaru, Cristian Bălan, Cosmin Munteanu, Ion Ciobanu și Andrei Mitrici.

Toți participanții au primit premii în cărți, icoane, agende și calendare. „Premiile au fost asigurate prin bunăvoința PS Ioachim Băcăuanul, care a dorit, în acest fel, să-i determine pe elevi să se dedice studiului. Indiferent de premiile materiale obținute, toți elevii participanți au primit prin studiu un premiu mult mai important„, a spus preotul Gheorghe Smerea.

Comentarii

WORDPRESS: 0