Prima paginăReligie

Elevii seminarişti i-au cinstit pe sfinții români

Dimensiune text

Activitatea a avut loc la Liceul Teologic Ortodox şi Catedrala Arhiepiscopală.

Sala Amfiteatru a Liceului Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec” a găzduit joi, 14 mai, un workshop intitulat „Prinos de cinstire adus sfinţilor români”. Activitatea face parte din programul activităţilor dedicate episcopului Melchisedec Ştefănescu, de la moartea căruia se împlinesc, pe 16 mai, 123 de ani. „Este o activitate didactică, realizată sub forma unui workshop ce s-a dorit a fi un model de educaţie patriotic-religioasă, la al cărui concept a contribuit şi Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Ioachim, deoarece acest proiect se derulează cu binecuvântarea sa de cinci ani în instituţia noastră”, a spus preotul Gheorghe Smerea, directorul Liceului Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec”.

La acest simpozion au participat patru grupuri de seminarişti, însoţiţi de profesorii de muzică religioasă de la cele patru seminarii din judeţul Neamţ: Seminarul Teologic Liceal „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Piatra Neamţ, Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ, Liceul Teologic Ortodox „Cuvioasa Parascheva” de la Agapia şi Liceul Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec” din Roman. „În cadrul acestei activităţi au fost prelucrate 14 lucrări muzicale închinate sfinţilor români. Toate aceste lucrări au fost prezentate de corul reunit al seminariştilor din cele patru licee teologice. Fiecare lucrare a fost dirijată de unul dintre cei mai pricepuţi elevi desemnaţi de coordonatorul acestei activităţi”, a mai spus directorul Liceului Teologic Ortodox.

Aceste lucrări muzicale au fost prezentate în Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman, unde ÎPS Ioachim a acordat premii şi diplome câştigătorilor.

COMENTARII

WORDPRESS: 0