Prima paginăSocial

Elevii romașcani aflați în situații dificile primesc și în acest an rechizite gratuite

Elevii romașcani aflați în situații dificile primesc și în acest an rechizite gratuite

Dimensiune text

 

Autoritățile locale din Roman urmează a acorda și în acest an rechizite gratuite elevilor cu rezultate bune la învățătură ai căror părinți se află în situații materiale dificile. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost dezbătut în ședința extraordinară a Consiliului Local de joi, 10 septembrie.

Astfel, se va aloca din bugetul local suma de 30.000 de lei pentru achiziționarea de ghiozdane, genți școlare echipate cu rechizite, pentru anul școlar 2020 – 2021, pentru elevii buni la învățătură, cu domiciliul în municipiul Roman, care au o situație financiară precară, conform propunerilor instituțiilor de învățământ romașcane.

„În vederea prevenirii abandonului școlar, Primăria municipiului Roman a inițiat și organizat la început de an școlar Campania «Te ajut să înveți» pentru elevii buni la învățătură cu domiciliul în municipiul Roman, dar ale căror familii se confruntă cu probleme financiare, anul acesta aflându-se la a șaptea ediție.  Începutul de an școlar reprezintă un moment dificil pentru familiile acestor elevi, fiind nevoite să suporte cheltuieli însemnate pentru pregătirea copiilor pentru noul an de învățământ. Drept urmare, rog domnii consilieri să aprobe alocarea din bugetul local a sumei de 30.000 de lei pentru achiziționarea de ghiozdane/genți școlare echipate cu rechizite, pentru anul școlar 2020-2021, pentru elevii buni la învățătură cu domiciliul în municipiul Roman și care au o situație financiară precară, conform propunerilor unităților de învățământ romașcane”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre aprobat joi de consilierii locali.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0