Prima paginăEducatie

Elevii reciclează creativ

Dimensiune text

Cei mai reușiți brazi și cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun, realizate de elevi din materiale ecologice, au fost premiate miercuri, 19 decembrie, de către inițiatorii proiectului, Asociația „Eco Trust”.

 

 

Au intrat în concurs produsele realizate de elevi ai Școlii „Calistrat Hogaș” și ai Liceului Tehnologic „Vasile Sav”. Aceștia au reușit să dea o altă întrebuințare resturilor de hârtie, CD-urilor vechi, ambalajelor, transformându-le din candidate sigure la coșul de gunoi în adevărate bijuterii hand-made. Lucrările au fost apreciate de un juriu format din profesori din fiecare școală și reprezentanți ai Ecotrust, clasele cu cele mai bune lucrări fiind premiate cu sume de bani.

Am văzut câteva decorațiuni foarte frumoase, care dovedesc cât de multă imaginație au copiii și ce lucruri minunate se pot face aproape din nimic. Acțiunea noastră de astăzi face parte dintr-o campanie de informare a elevilor în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor și reciclarea acestora. Vrem ca elevii să învețe care sunt materialele reciclabile, cum se colectează acestea selectiv și cum pot fi reciclate. Parteneriatul nostru va continua pe tot parcursul anului școlar, în planul de acțiune fiind prevăzute mai multe întâlniri cu elevii, pe diverse teme legate de reciclare, care să fie pe măsura posibilităților lor și să le stârnească interesul„, a spus Iulian Stavarache, voluntar în cadrul Asociației „Eco Trust”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0