HomeEducatie

Elevii promovează turismul local în Turcia

Un grup de profesori de la Școala „Vasile Alecsandri” a participat, timp de o săptămînă, la cea de-a doua întîlnire din cadrul proiectului bilateral româno-turc intitulat „RoSamSun – agenție de turism româno turcă”.

 

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul programului sectorial Comenius al Programului de Învățare pe tot parcursul vieții. Romașcanii au drept parteneri de proiect profesori și elevi de la Școala Samsun Canik 100. Yil Ilkögretim Okulu din Samsun. „Scopul proiectului îl reprezintă înțelegerea diversităților culturale prin încurajarea și sprijinirea elevilor în învățarea unei limbi străine și promovarea limbii naționale, dezvoltarea simțului practic, al celui estetic și a responsabilității pentru patrimoniul turistic local, dezvoltarea capacității de cooperare și relaționare în scopul realizării unui produs final și nu în ultimul rînd dezvoltarea abilităților de interrelaționare în situații diverse și contexte variatem atît pentru elevi cît și pentru profesori„, a spus profesoara Roxana Pătrăuceanu, directorul Școlii „Vasile Alecsandri”, coordonatoarea echipei de proiect.

Deplasarea în Turcia a avut drept scop pregătirea lingvistică a elevilor turci, 20 de ore de curs intensiv de limba română, astfel încît cei 20 de elevi turci să poată participa în luna octombrie la activitățile ce vor fi organizate timp de 10 zile de școala romașcană. Ca reprezentanți ai agenției de turism înființate în cadrul proiectului, gazdele turce au făcut o prezentare a regiunii și a principalelor atracții turistice de pe litoralul Mării Negre, de la Samsun pînă la Amasya și a împrejurimilor acesteia. „Proiectul se bucură de susținerea autorităților locale, care au apreciat inițiativa noastră și implicarea elevilor din cele două școli, apreciind că aceasta deschide oportunități de colaborare viitoare pentru dezvoltarea de relații de colaborare și parteneriat pentru copiii de azi, adulții de mîine. Vizitele delegației romașcane la Reprezentantul Guvernului în teritoriu și la Primărie au fost utile pentru derularea ulterioară a proiectului. Oficialitățile au primit cu entuziasm însemnele orașului nostru și au fost interesate să afle amănunte despre noi și despre personalitățile locale, amănunte despre vizita noastră fiind prezentate pe site-ul primăriei și în media locală„, a spus profesoara Roxana Pătrăuceanu.

Comentarii

WORDPRESS: 0