Prima paginăSocial

Elevii pot aplica pentru funcțiile de reprezentant în consiliile de administrație ale unităților de învățământ

Elevii pot aplica pentru funcțiile de reprezentant în consiliile de administrație ale unităților de învățământ

Dimensiune text

 

 

Consiliul Județean al Elevilor Neamț anunță că, odată cu începerea anului școlar, elevii care au împlinit 18 ani pot intra în cursa pentru ocuparea funcției de reprezentant al elevilor în consiliile de administrație ale unităților de învățământ. Prin dreptul de vot pe care îl vor deține, aceștia pot influența decizii ce privesc aspecte precum regulamentul de organizare și funcționare, bugetul, curriculumul la decizia școlii (opționalele), planul de investiții sau orarul cursurilor. Mai mult, cei aleși vor putea aduce pe ordinea de zi în cadrul oricărei ședințe puncte relevante, referitoare la problemele cu care se confruntă colegii lor.

„Un lucru cert despre sistemul de învățământ din România, cu toate problemele și neajunsurile sale, este nevoia de implicare activă a elevilor – principalii beneficiari ai educației. În acest sens, te invităm chiar pe tine să aplici pentru acest post, încurajându-te să militezi pentru respectarea drepturilor colegilor tăi. Urmărește calendarul alegerilor, pregătește-ți scrisoarea de intenție și candidează ca elev reprezentant în Consiliul de Administrație, devenind cel care apară, susține și promovează nevoile și interesele elevilor în forumul decizional al școlii!”, precizează comunicatul Consiliului Județean al Elevilor Neamț.

Cei interesați pot accesa metodologia de alegeri a elevului reprezentant în CA la următorul link: https://bit.ly/2N2qXV5.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0