Elevii pompieri din toată țara se întrec în Neamț

Dimensiune text

Cei mai buni elevi – pompieri din țară se vor afla în județul Neamț, în perioada 23 – 27 iulie, pentru a participa la faza națională a concursului cercurilor tehnico-aplicative pentru elevi „Prietenii pompierilor”.

 

La concurs vor participa 16 echipaje selecționate pe baza punctajelor realizate la etapele județene. Concursul este organizat de Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Primăria Piatra Neamț și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț.
Participanții vor avea de susținut două probe, o probă teoretică și două probe practice, ștafeta aplicativă și proba cu obstacole. Pe lîngă întreceri și teste, elevii vor avea parte și de relaxare. Sînt prevăzute cîteva excursii pentru participanți, astfel încît aceștia să cunoască mai bine zona județului Neamț. Una dintre excursii va avea loc pe traseul Piatra Neamț, Casa memorială «Ion Creangă», Mănăstirea Neamț, Zimbrăria și Cetatea Neamțului. Cea de-a doua excursie are ca obiectiv Cheile Bicazului și include și o plimbare cu vaporașul pe lacul Bicaz. Programul mai include și o paradă a echipajelor și o plimbare cu telegondola pentru toți participanții„, a spus inspectorul școlar pentru probleme educative, Eugen Dinu Vasiliu.COMENTARII

WORDPRESS: 0