HomeEducatie

Elevii nu au voie singuri la olimpiadele școlare

Elevii care merg în altă localitate pentru a participa la o olimpiadă sau un concurs școlar nu pot face acest lucru decît însoțiți de un profesor.

 

 

Răspunderea pentru ca elevii să ajungă în bune condiții la locul desfășurării concursului și, apoi, acasă revine profesorului care are elevi în concurs și se răsfrînge în mod direct asupra directorului școlii. În cazul în care părinții preferă să își ducă personal copiii la aceste competiții școlare, ei trebuie să dea în prealabil o declarație scrisă, cu privire la asumarea răspunderii pentru siguranța și securitatea elevilor în cauză. Precizările sînt făcute într-o notă pe care Inspectoratul Școlar Județean Neamț a trimis-o către toate instituțiile de învățămînt din județ.

Această precizare ține de securitatea și siguranța elevilor, care este prioritară pentru noi. Am dorit, cu aceste precizări, să le reamintim tuturor colegilor care sînt principiile obligatoriu de respectat, cu atît mai mult cu cît parcurgem o perioadă aglomerată în concursuri și olimpiade școlare. Regulile de respectat sînt aceleași cu cele care se impun în cazul excursiilor școlare„, a spus inspectorul școlar pentru probleme educative Eugen Dinu Vasiliu.

Comentarii

WORDPRESS: 0