Prima paginăSport

Elevii lui Dumitru Artene luptă la zonalele din Buzău

Dimensiune text

Veronica Dorcu, campioană națională la categoria copii II, își încordează mușchii și la categoria copii I.

 

Cu un lot de 12 sportivi, nouă fete și trei băieți, va participa antrenorul emerit Dumitru Artene la etapa de zonă a campionatului național de lupte, categoria copii II (13-15 ani), care va avea loc în Buzău, la sfârșitul acestei săptămâni. Primii patru clasați, la fiecare categorie de greutate, se vor califica la turneul final al campionatului național care va avea loc, săptămâna viitoare, la Târgoviște. Lotul romașcan, cu unsprezece dintre sportivi legitimați la Clubul Atletic și unul la Liceul cu Program Sportiv, este compus din: Andreea Dragoș, Marilena Bulai, Ramona Caia, Adelina Vasiliu, Veronica Dorcu, Andreea Bucșă, Denisa Bologel, Irina Cimpoieșu, Elena Pătrăuceanu (LPS), Mădălina Boca, Vlăduț Pleșcău, Adelin Artene, Mădălin Iștoc.

Ca de obicei, lotul romașcan are în componență sportivi medaliați la campionatele naționale. Cel mai recent titlu cucerit de școala romașcană de lupte, acel de campioană națională, îi aparține Veronicăi Dorcu, medaliată cu aur în urmă cu o săptămână la turneul final de la Turnu Severin, la categoria 44 kilograme. “Veronica, venită de la Sagna, are calități deosebite. Este elevă la Școala de Muzică “Sergiu Celibidache”. La lupte, cel puțin în acest an, nu i-a stat nimeni în față. Pe un tablou de concurs cu 12 sportive, la naționale, a avut patru meciuri și le-a câștigat pe toate prin tuș, maximum-maximorum. A fost condusă doar în finală, la puncte, însă a reușit procedeul prin care și-a fixat, decisiv, adversara”, a spus Dumitru Artene.

 

Urmează finalele pe echipe ale cadeților, cu Clubul Atletic Roman în postura de campioană. Turneul final va avea loc în 14 și 15 noiembrie, la Odorheiu Secuiesc. În etapa precedentă, echipa lui Artene, formată doar din opt sportive, a încheiat pe locul secund concursul de la Călărași. “Suntem campioni naționali în ultimii doi ani. Bineînțeles, vom merge și la Odorheiu Secuiesc cu gândul de a lua medalia de aur”, a precizat Dumitru Artene.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • FELICIA 8 ani

    Bravo lui, este nascut pentru asa ceva.Apropo, ce mai face ILIUTA DASCALESCU?

  • Mosu Lica 8 ani

    Ce sa faca?… Apropo !