Prima paginăSocial

Elevii Liceului „Vasile Sav”, premiaţi la etapa naţională a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”

Elevii Liceului „Vasile Sav”, premiaţi la etapa naţională a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”

Dimensiune text

 

 

Elevii Liceului Tehnologic „Vasile Sav” din Roman au participat, în perioada 11-13 mai, la Iași, la etapa națională a celei de-a XXII-a ediţii a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, competiție organizată de Inspectoratul Şcolar Județean Iaşi şi Asociaţia Profesorilor de Matematică „Florica T. Câmpan”, în parteneriat cu Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

La cele patru secţiuni ale concursului, în această ediţie au participat peste 590 de elevi, din 40 de județe, însoțiți de peste 40 de profesori. Eforturile depuse de cei mai performanţi dintre elevii participanţi au fost recompensate cu premii și medalii: 18 premii I, 18 premii II, 18 premii III, 20 de medalii de aur, 40 de medalii de argint și 60 de medalii de bronz. Neamţul a fost reprezentat la această ediție a competiţiei matematică de anvergură, devenită tradiție pentru orașul Iași, de un lot format din 15 elevi, selectaţi în urma desfăşurării etapei judeţene a concursului.

La finalul concursului, cei patru elevi ai Liceului Tehnologic „Vasile Sav” admişi în etapa naţională au obţinut patru dintre cele șase premii acordate lotului judeţului nostru. „Eroii” învăţământului romaşcan şi premiile obţinute de aceștia sunt: Mihai Ghiuzan, clasa a XII-a, Premiul I şi medalie de aur (coordonator profesor Adriana Petrovici); Petru Ionuţ Bulai, clasa a X-a, Premiul III şi medalie de argint (coordonator profesor Ilenuţa Buhai); Marian Canschi, clasa a XI-a, Menţiune, şi Răzvan Humă, clasa a IX-a, Menţiune (coordonator profesor Claudia Ciocan). Medaliile, însoţite de un brevet de certificare, au fost acordate de Societatea de Ştiințe Matematice din România.

Citește și:   Înfrângere pentru CSM Roman în deplasare, în cadrul etapei a doua a Diviziei A

„Această performanţă este rezultatul motivaţiei celor patru elevi de a dobândi cunoștinţe temeinice de matematică şi abilităţi exersate de aplicare practică a lor, efortului depus în multe ore de pregătire responsabilă, dar şi ambiţiei de a se autoevalua într-un context competitiv de nivel naţional. Mihai, Ionuţ, Marian şi Răzvan au fost motivaţi şi de rezultatele obţinute în anii precedenţi de colegii lor, la ediţiile precedente ale etapelor naţionale ale concursului. 2018 este cel de-al treilea an în care, la etapa naţională a Concursului de Matematică Aplicată «A. Haimovici», elevi ai liceului nostru au obținut premiul I la secţiunea tehnic (Andrei Răzvan Bacăoanu, cls a XI-a – 2016, Roxana-Otilia Ghiuzan, clasa a XI-a şi Andrei Răzvan Bacăoanu, clasa a XII-a – 2017) şi menţiuni (Marius Gabriel Mărtinaş, clasa a XI-a – 2016, Andrei Pricop, clasa a XI-a – 2017).

Şi în liceele tehnologice există elevi cu capacităţi native pentru studiul matematicii, motivaţi pentru performanţă şi decişi să o obţină. Important este ca, atunci când le identificăm talentul, noi, profesorii, să avem perseverenţa de a-i ajuta să se «antreneze zilnic», de a le coordona cunoaşterea şi stimula curiozitatea, de a-i aduce la înţelegerea că cea mai importantă competiţie este cea cu ei înșiși. Pregătirea acestor elevi şi oferirea şanselor de participare la concursuri de matematică reprezintă contextele optime în care ei se pot autoevalua în alt spaţiu decât cel al clasei şi, implicit, se responsabilizează cu privire la progresul lor şcolar şi parcursul dezvoltării personale”, a afirmat profesor Adriana Petrovici.

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0