Prima paginăEducatie

Elevii Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” au sărbătorit „Ziua Pământului”

Dimensiune text

Ziua Pământului a fost marcată de elevii Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani printr-o serie de activități.

 

 

„La nivelul unității de învățământ a fost organizat un simpozion în care au fost prezentate referate, afișe, pliante și desene care au arătat în cuvinte și imagini problemele de mediu cu care ne confruntăm”, a explicat profesoara Mihaela Munteanu, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani.
Referatele au fost susținute de elevii claselor V-VII, coordonați de profesoarele Angela Vacaru, Anișoara Scîrlat, Olga Ciobanu și Maria Asiei.

Elevii clasei a VIII-a B au participat la competiția «Fabrica de aer curat», derulată de Junior Achievement România, care a constat în monitorizarea comportamentului de consumatori responsabili. Totodată, elevii au plantat peste 200 de puieți de tei, paltin, frasin și cireș, puși la dispoziție de către Ocolul Silvic din Roman.
„Am plantat câțiva puieți în curtea școlii, iar ceilalți vor fi plantați de Primăria Săbăoani pe marginea drumului comunal”, a mai spus profesoara Mihaela Munteanu.
La nivelul școlii s-a organizată și o colectă de maculatură, PET-uri și baterii uzate care vor fi valorificate.

Ziua Pământului, sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie, este menită să atragă atenția asupra fragilității planetei pe care trăim.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0