Prima paginăSocial

Elevii Liceului „Episcop Melchisedec” și ai Școlii de Artă „Sergiu Celibidache”, pe locul I la Olimpiada corală interjudețeană

Elevii Liceului „Episcop Melchisedec” și ai Școlii de Artă „Sergiu Celibidache”, pe locul I la Olimpiada corală interjudețeană

Dimensiune text

 

 

Sâmbătă, 23 martie, în Sala de Festivități a Colegiului Național „Unirea” din Focșani a avut loc faza interjudețeană a Olimpiadei Naționale Corale 2019. Au participat 24 de coruri școlare din județele Moldovei, înscrise la mai multe categorii, în funcție de nivelul școlar sau de tipul formației – cor pe voci egale, cor cameral mixt, cor bărbătesc, cor gimnazial. Județul Neamț a fost reprezentat de trei formații corale, dintre care două provenind din instituții de învățământ din municipiul Roman, ambele distinse cu premiul I, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

„Dirijorii corurilor romașcane «Laudamus», Liceul Teologic «Episcop Melchisedec», profesor Gheorghe Gozar, și «Vox Infantiae», Școala de Artă «Sergiu Celibidache», profesor doctor Ovidiu Trifan, sunt dascăli paradigmatici, a căror contribuție la evoluția muzicii bisericești din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului este arhicunoscută, pe lângă activitatea didactică și academică a celor doi profesori coordonatori, fiind de referință mai multe proiecte muzicale de tipul corurilor preoțești, realizate la inițiativa părinților protopopi de Roman, Moinești sau Buhuși, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Realizările tinerilor muzicieni romașcani sunt notabile, din moment ce, pentru a participa la acest veritabil colocviu academic, corurile au câștigat faza județeană, învingând alte formații nemțene înscrise la categoria lor.

Elevii seminariști, cât și elevii de la Școala de Artă «Sergiu Celibidache» merită elogiați, din moment ce au realizat un lucru de excepție, astăzi, când puțini din tinerii acestui veac caută în muzica religioasă și cultă sursa de echilibru sufletesc atât de importantă unei dezvoltări personale armonioase. Felicitări elevilor și profesorilor lor și fie ca râvna investită de ei în încercarea de a schimba lumea să fie pildă și altor tineri creștini curajoși, doritori să atingă excelența umană și educațională. Tuturor părtașilor la această sărbătoare a educației le urăm să-și urmeze, cu toată credința, misiunea de a evangheliza prin cânt societatea românească”, a afirmat preot Ionuț Alexandru Amărinii, directorul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0