Prima paginăEducatie

Elevii deprind stilul de viață sănătos

Dimensiune text

Elevi de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, Colegiul Tehnic „Miron Costin” și Liceul Teologic „Sfântul Francisc de Assisi” promovează un proiect dedicat principiilor vieții sănătoase.

 

 

Elevii romașcani vor învăța principiile de bază ale unei vieți sănătoase, implicându-se în activitățile proiectului „Stil de viață sănătos”. Proiectul este inițiat de profesoarele Emilda Butnaru și Maria Rusu, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, și are susținerea echipei de conducere a colegiului formată din director Mioara Stoia și cei doi directori adjuncți, profesoarele Gabriela Dascălu și Dana Păiuș. În activități vor fi implicați, de asemenea, elevi și profesori de la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” și de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”.

„Este vorba despre un proiect mai amplu, care se va desfășura pe durata întregului an școlar și care are drept obiectiv promovarea regulilor de bază pentru o viață sănătoasă atât în rândul elevilor, cât și al familiilor acestora. Ne-am propus mai multe activități, diverse, în care să implicăm atât elevii, cât și romașcanii. Prima activitate s-a desfășurat de «Ziua bolnavului», când elevii au împărțit pliante referitoare la factorii de risc pentru sănătate. Ne-am axat, în principal, pe influența negativă a fumatului și a drogurilor asupra sănătății și pe  respectarea regulilor pentru o viață sănătoasă, ca prim pas pentru creșterea imunității organismului”, a spus profesoara Emilda Butnaru, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”.

Următoarele activități constau în concursuri tematice, expoziții de lucrări, cu teme legate de importanța vitaminelor pentru o viață sănătoasă, rolul mișcării și al factorilor naturali în dezvoltarea tinerilor și impactul negativ al tutunului asupra sănătății.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0