Prima paginăEducatie

Elevii de la „Vasile Alecsandri” vor să-și renoveze școala prin acțiuni ecologice

Dimensiune text

Școala „Vasile Alecsandri” (foto) este implicată în proiectul național „Școala mea verde”. Elevii romașcani au strâns o tonă de hârtie. Marele premiu al campaniei de ecologizare îl reprezintă renovarea unui corp de școală și este oferit de „Let’s do it,  Romania !”

 

 

1.187 de kilograme de hârtie și carton, 525 de kilograme de deșeuri de mase plastice și 582 de deșeuri electrice și electrocasnice, 883 de elevi implicați și 58 de cadre didactice implicate reprezintă bilanțul celei de-a doua etape de implementare a proiectului național „Școala mea verde” la Școala „Vasile Alecsandri.

„Prin colaborare cu S.C ROSSAL S.R.L,  am pregătit punctul de colectare semnalizat și dotat cu eurocontainere și europubele, am desfășurat efectiv activități de colectare selectivă  a deșeurilor reciclabile și ne bucurăm că am reușit să implicăm nu numai elevii noștri, ci și pe părinții acestora. Firma de salubrizare a asigurat ridicarea deșeurilor din hârtie, mase plastice și electrice de la punctul de colectare din școală și transportul către locațiile special amenajate pentru colectare. Importanța pe care o are colectarea selectivă a deșeurilor pentru păstrarea unui mediu înconjurător sănătos va reprezenta, dealtfel, și tema unor întâlniri pe care școala noastră le va organiza în cursul acestei săptămâni cu părinții, cu reprezentanți ai unor instituții din oraș, ai asociațiilor non profit. Sperăm ca toți să devină partenerii noștri în derularea campaniei, pentru că păstrarea unui mediu sănătos este o problemă care ne privește pe noi toți și care se poate realiza doar dacă vom reuși să ne dăm mâna toți membrii comunității pentru atingerea acestui scop”, a spus profesoara Maria Campău, directorul Școlii „Vasile Alecsandri”.
Proiectul este coordonat de echipa celui mai mare proiect de implicare socială din România, „Let’s do it Romania” și se desfășoară în perioada 8 mai – 30 septembrie.

Școala „Vasile Alecsandri” se numără printre cele 96 școli din România al căror proiect a fost selectat pentru a participa în cadrul campaniei. Marele premiu, pentru care se întrec cele 96 de școli înscrise în campanie, este reabilitarea unui corp de clădire al școlii. În prima etapă a proiectului, în cadrul școlii s-au desfășurat activități de voluntariat, sesiuni de educare ecologică în rândul elevilor pe baza unui program și cu materiale informative puse la dispoziție de echipa „Let’s do it, Romania !”, dar și din informații proprii. În prima etapă au fost implicați 943 de copii, care au fost la rândul lor multiplicatori de informație în comunitate.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0