HomeEducatie

Elevii de la „Mihai Eminescu” au plantat 100 de copăcei

Elevii de la Școala „Mihai Eminescu” au participat sâmbătă, 27 aprilie, la o adevărată lecție de viață. Însoțiți de directorul adjunct, profesorul Dumitru Ouatu, și de profesoarele Emilia Ciomârtan, Marina Biberi și Mihaela Ion, elevii au mers pe malul Siretului, în zona comunei Ion Creangă, unde, sub îndrumarea reprezentanților Ocolului Silvic Roman, au plantat 100 de puieți de frasin.

 

 

„A fost o experiență unică pentru cei mai mulți dintre copii, care au plantat un pom pentru prima dată. Înainte de a săpa gropile și de a se apuca de lucru, copiii au ascultat cu atenție «lecția» despre plantare, susținută de inginerii Alexandru Crețu și Constantin Dascălu. Copiii au fost entuziasmați de reușită și cred că au primit, cu acest prilej, o lecție de care își vor aminti cu plăcere toată viața. Activitatea s-a încheiat cu un mini – picnic, elevii trăgându-și sufletul la o plăcintă și un pahar de apă”, a spus profesoara Emilia Ciomârtan, coordonator al activității.

Școala „Mihai Eminescu” este înscrisă în Programul Mondial Eco Schools, dar și în Programul Internațional LeAF „Să învățăm despre pădure”, din cadrul programelor implementate, la nivel național și internațional, de Centru Carpato-Danubian de Geoecologie, București.

eco 30042

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0