Elevii de 10 de la Evaluarea Națională, recompensați de municipalitate

HomeSocialEducatie

Elevii de 10 de la Evaluarea Națională, recompensați de municipalitate

 

La examenul de Evaluare Națională din acest an pentru absolvenții claselor a VIII-a, șapte elevi din judeţul Neamţ au obţinut media 10, elevii reuşind note maxime atât la limba şi literatura română, cât şi la matematică. Dintre aceștia, trei elevi sunt din municipiul Roman: Teodor Ioan Băltoi și Ioana Ilinca Grumezescu, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, și Ioana Ana Maria Leancă, de la Școala „Vasile Alecsandri”.

Aceștia vor fi recompensați de autoritățile locale din Roman pentru performanțele obținute, un proiect de hotărâre în acest sens urmând a fi dezbătut de consilierii locali în ședința de luni, 31 iulie.

„Administrația publică locală susţine şi încurajează performanţa în educație și dorește să răsplătească munca şi rezultatele excepționale obţinute de elevii romașcani la examenul de Evaluare Naţională 2017. Drept urmare, propun domnilor consilieri acordarea unui premiu în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare elev romașcan care a obținut media 10 la Evaluarea Națională 2017, suma totală necesară a fi alocată din bugetul local fiind de 3.000 de lei”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce urmează a fi înaintat consilierilor locali.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0