Un grup de elevi și profesori din 11 țări, parteneri ai Liceului Tehnologic 1Vasile Sav”, a vizitat astăzi Palatul Administrativ din Roman. Liceul romașcan este parte a proiectului strategic între școli Erasmus+ „ Regardons les rivières et les mares, protégeons les écosystèmes aquatiques dulcicoles… …améliorons nos attitudes et nos comportements envers l’environnement!”. Delegația s-a întâlnit cu primarul Lucian Micu.
„Conducerea Primăriei municipiului Roman a primit astăzi, 29 octombrie, vizita unei delegații formată din profesori și elevi din 11 țări, parte a proiectului «Regardons les rivieres et les mares, protegeons les ecosystemes aquatiques dulcicoles», derulat de Liceul Tehnologic «Vasile Sav». Proiectul, ce se derulează pe parcursul a trei ani, presupune efectuarea de analize asupra calității apei din râurile din apropierea fiecărei comunități parte din proiect. Elevii și cadrele didactice înscrise în acest proiect de la Liceul Tehnologic «Vasile Sav» asigură ridicarea și analiza probelor de apă din patru puncte de pe râul Moldova. Membrii delegației vor efectua, în zilele următoare, o vizită și la microhidrocentrala de pe râul Moldova”, anunță reprezentanții Primăriei municipiului Roman.
Proiectul din care face parte și echipa de la Liceul „Vasile Sav” își propune să atragă atenția asupra calității apelor curgătoare și a lacurilor, promovând educația pentru protecția mediului. În plus, proiectul vizează dezvoltarea unei conștiințe civice fondată pe participarea voluntară și activă a elevilor în identificarea soluțiilor durabile pentru problemele ecosistemelor acvatice. Se urmărește crearea unei rețele de supraveghere prin „adoptarea” unui sector de râu de către echipa de elevi și profesori implicați în proiect, care, printr-o metodologie de observare simplă, dar riguroasă, standardizată și ușor de aplicat, să contribuie la ameliorarea calității resurselor locale de apă. Este un program de supraveghere a apei realizat de către elevi, care se va desfășura pe parcursul a trei ani. Proiectele de parteneriat Erasmus+ reprezintă o deosebită oportunitate de colaborare cu școli europene, de cunoaștere a altor sisteme de învățământ, a diversității culturale a popoarelor Europei și a istoriei continentului.
Comentarii