Elevi romașcani premiați la Concursul Național de Chimie „Magda Petrovanu”

HomeSocial

Elevi romașcani premiați la Concursul Național de Chimie „Magda Petrovanu”

 

 

Sâmbătă, 12 mai, s-a desfășurat la Iași a zecea ediție a Concursului Național „Magda Petrovanu”, organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Chimie, care îşi propune să descopere şi să promoveze elevii pasionaţi de chimie, atât din ciclul gimnazial, cât şi liceal. Anul acesta au participat 1.001 elevi, din toată țara precum și din Republica Moldova.

Din județul Neamț, anul acesta au participat 160 de elevi, de la colegii naționale, colegii și licee tehnice, școli gimnaziale, din clasele VII – XII. Elevii nemțeni au înregistrat rezultate bune și foarte bune, constând în 60 premii și mențiuni: 15 premii I, opt premii II, 16 premii III și 21 de mențiuni.

Șase dintre premiile I au fost obținute de elevi romașcanii: Ioana Ana-Maria Leancă, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Roman-Vodă” (profesor îndrumător Crenguța Burlacu), Andreea-Miruna Pild, elevă în clasa a VII-a la Școala „Vasile Alecsandri” (profesor îndrumător Geanina Condurat), Cristian-Andrei Aniței, elev în clasa a VII-a la Colegiul Național „Roman-Vodă” (profesor îndrumător Liliana Aniței), Mihnea Buțiurcă, elev în clasa al VII-a la Colegiul Național „Roman-Vodă” (profesor îndrumător Cristina Cobzaru), Cosmin Ciornei, elev în clasa a VII-a la Școala „Vasile Alecsandri” (profesor îndrumător Ecaterina Popa) și Petru Adelin Cojocaru, elev în clasa a VII-a la Colegiul Național „Roman-Vodă” (profesor îndrumător Cristina Cobzaru).

„Se remarcă prezența la concurs, cu bune rezultate, a elevilor din mediul rural: Tămășeni, Adjudeni – trei mențiuni – elevi îndrumați de profesor Lucreția Bancu, Botești, Barticești – un premiu III – elev pregătit de profesor Maria-Tereza Butnariu, Răucești, Oglinzi – Liceul Tehnologic – un premiu II și o mențiune – elevi pregătiți de profesor Ana Filip etc. Este necesară precizarea că la concurs s-au înscris și participat elevi care au confirmat, prin rezultatele obținute, poziția în loturile naționale ale olimpiadelor și concursurilor la disciplina chimie, de exemplu cinci din premiile I aparțin elevilor care au reprezentat județul la Olimpiada Națională de Chimie 2018. Indiferent de cantitatea și calitatea premiilor și mențiunilor obținute, considerăm că actul participativ în competiții caracteristice disciplinei, pentru elevi, rămâne primordial în traseul către performanță, pentru formarea lor ulterioară și pentru orientarea personală profesională. Felicitări, admirație și considerație pentru elevii, profesorii și părinții implicați!”, au transmis reprezentanții ISJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0