Prima paginăReligie

Elevi romașcani premiați de Patriarhul României

Dimensiune text

Câștigătorii concursului național „Bucuria de a fi creștin”, organizat de Patriarhia Română, au fost premiați luni, 20 mai, de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (foto). În cadrul festivității, desfășurate la Palatul Patriarhiei, au fost premiați cei 87 de câștigători ai competiției.

 

 

„Concursul național «Bucuria de a fi creștin» este o lucrare misionară, nu este un simplu eveniment artistic. Are și o formă artistică, dar este, în primul rând, o lucrare misionară de mărturisire a bucuriei de a fi creștin ca sentiment a simțirii prezenței lui Hristos în Biserica Sa și în viața omului”, a spus PF Daniel.

Cei trei elevi din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, ocupanții locurilor I în etapa pe eparhie a concursului „Bucuria de a fi creștin”, s-au numărat printre câștigători. Elevii Diandra Bancu și Corina Mihăilă, din Roman, și Ștefan Bârgăoanu, din Onești, alături de dascălii care i-au îndrumat și pregătit pentru concurs, au fost felicitați de PF Daniel. Cele trei secțiuni din concurs au fost interpretarea unui cântec religios (popular/patriotic), recitarea unei poezii religioase (patriotice) și prezentarea unui eseu.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0