Prima paginăSocial

Elevi „mai pregătiți pentru viață”, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Elevi „mai pregătiți pentru viață”, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Dimensiune text

 

La Colegiul Tehnic ,,Miron Costin” din Roman, în cadrul proiectului ,,Mai pregătiți pentru viață”, după sesiunea de formare a cadrelor didactice a venit și rândul elevilor. Astfel, joi, 5 martie, în sala de festivități a colegiului a avut loc activitatea din cadrul proiectului ,,Mai pregătiți pentru viață”, prima sesiune dedicată elevilor. Proiectul este unul de prevenire a consumului de droguri în şcoli și a delicvenței juvenile și se adresează, în mod special, elevilor din clasele a IX-a, fiind centrat pe informarea acestora cu privire la răspunderea penală a minorilor, consecințele consumului de droguri, dar și pe formarea de abilităţi de viaţă utile în adoptarea unui comportament non-adictiv.

La activitate au participat peste 160 de elevi ai claselor a IX-a, directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin”, profesor Ana-Maria Zăloagă, directorul adjunct, Cristinica Sava, cadrele didactice Carmen Grădinaru, Crina Cărpușor, Anca Scorțescu, Gabriela Niță, Gabriela Guțu și Manuela Popițan. Elevilor li s-au prezentat informații legate de infracțiuni și contravenții, răspunderea penală a minorilor, pedepse aplicate minorilor și au fost dezbătute principalele infracțiuni comise de minori. Au fost prezentate prevederile legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri – Legea nr. 143/2000 și Legea nr.194/2011. Activitățile din cadrul acestui proiect sunt: „Drogurile schimbă viața!” și „E viața ta. Ai grijă de ea!”.

Citește și:   96.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în Neamț

„Au fost dezbătute subiecte ca delicvența juvenilă, personalitatea copilului, tulburările de compartiment, fuga de acasă și vagabondajul, eșecul școlar și incapacitatea școlară, modele comportamentale negative ale grupului de prieteni și ale modului de petrecere a timpului liber, informații despre droguri, semne și simptome ale consumului de droguri, abordarea relației cu elevul consumator de droguri, factorii de risc și de protecție. Pentru a înțelege mai bine aceste pericole, au avut loc dezbateri și li s-au împărțit afișe, pliante, printuri droguri, flyere de către reprezentantele Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, subcomisar Nicoleta Tablan și agent șef adjunct Iulia Maftei, urmând a se desfășura o altă activitate realizată de specialiști ai Agenției Naționale Antidrog”, a precizat profesor Carmen Grădinaru, din cadrul Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0