Elevi din Roman și Săbăoani, calificați la Olimpiada națională de chimie

HomeSocial

Elevi din Roman și Săbăoani, calificați la Olimpiada națională de chimie

 

Sâmbătă, 4 martie, s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de chimie. La această fază a competiției au participat 51 de elevi și 48 de profesori, în calitate de membri ai comisiei județene, asistenți și evaluatori. Activitatea s-a desfășurat la Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț, atât ca centru de examen, cât și ca centru de evaluare.

„Apreciem calitatea și disponibilitățile oferite de școala gazdă. Nu s-a înregistrat nicio disfuncție în primirea, distribuirea subiectelor, în parcursul supravegherii, în activitatea de evaluare propriu-zisă, în transportul în siguranță al elevilor din Tîrgu Neamț și Roman – mulțumiri pentru sprijinul oferit de conducerea Liceului cu program Sportiv din Roman, care întotdeauna este alături de acțiunile disciplinei chimie – și transmiterea rezultatelor. În ceea ce privește impactul subiectelor propuse de Ministerul Educației Naționale asupra elevilor, se remarcă un grad mare de dificultate la clasele a IX-a și a X-a, ceea ce a făcut dificilă selecția elevilor din clasele menționate în comisia județeană, pentru promovarea la etapa națională”, a afirmat inspectorul școlar Ioana Tudoran-Moga.

11 elevi vor forma lotul județului Neamț pentru etapa națională a Olimpiadei de chimie, patru dintre aceștia fiind de la școli din Roman și Săbăoani: Ioana Ana-Maria Leancă, elevă în clasa a VIII-a la Școala „Vasile Alecsandri” din Roman (profesor îndrumător Ecaterina Popa), Ruxandra Daniela Tonilă, elevă în clasa a VIII-a la Școala „Alexandru Ioan Cuza” din Roman (profesor îndrumător Liliana Iliuță), Vasile Alexandru Ifrim, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Roman-Vodă” din Roman (profesor îndrumător Aurica Enescu) și Maria Dămoc, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani (profesor îndrumător Mihaela Mârze).

Pentru elevii romașcani, aceasta nu va fi prima participare la o competiție națională la chimie: Vasile Alexandru Ifrim a obţinut menţiune specială la Olimpiada națională de chimie anul trecut, la clasa a VIII-a, iar Ruxandra Daniela Tonilă și Ioana Ana-Maria Leancă au obținut mențiune specială, respectiv premiul al III-lea, în 2016, la Concursul naţional de chimie „Raluca Ripan”, la clasa a VII-a.

Etapa națională a Olimpiadei de chimie se va desfășura în perioada 19-25 aprilie, la Târgoviște.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0