Prima paginăReligie

Elevi din Horia, premiați de patriarhul României

Elevi din Horia, premiați de patriarhul României

Dimensiune text

 

 

Concursul Naţional Catehetic „Hristos, sufletul satului meu”, desfăşurat în perioada 15 decembrie 2018 – 21 mai 2019, a fost dedicat copiilor din grupele catehetice ale parohiilor înscrise în Programul Național „Hristos împărtășit copiilor”. În urma jurizării acestui concurs la nivel Eparhial prin Biroul de catehizare și activități cu tineretul din cadrul Sectorului Cultural, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, două parohii au fost declarate câştigătoare ale Premiului I, din cele două judeţe în care îşi desfăşoară jurisdicţia canonică: Parohia „Sf. Trei Ierarhi” din Protopopiatul Bacău – județul Bacău şi Parohia Horia din Protopopiatul Roman – județul Neamț, ce au fost premiate de către P.F. Părinte Patriarh Daniel în ziua de pomenire a „Sfinților Împărați Constantin și Elena”, la hramul Catedralei Patriarhale, informează Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Astfel, grupul catehetic „Buna Vestire” al Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” din Bacău a fost reprezentat de Alexandru Popescu, elev în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială „Mihai Drăgan” Bacău, cu proiectul „Întoarcere la veșnicia din sate”, coordonatori fiind preotul paroh Aurel Cîrlan şi profesor Mirela-Nela Cîrlan, iar Grupul catehetic „Sf. Gheorghe Pelerinul” al Parohiei Horia din Protoieria Roman a fost reprezentat de Alexandru Nicolae Suditu, elev în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială „Carmen Sylva” din localitatea Horia, cu proiectul „Hristos – Lumina satului românesc”, coordonatori fiind preotul paroh Gheorghe Smerea şi profesor Carmen Mititelu.

Cei doi tineri care au reprezentat Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, însoţiţi de preoţii şi profesorii coordonatori au mers la Bucureşti în zilele de 20 – 21 mai, pentru a se alătura celor 42 de tineri câştigători ai Concursului Naţional Catehetic „Hristos: sufletul satului meu”.

În seara zilei de 20 mai, în Aula „Iustin Patriarhul” din cadrul Centrului Naţional de Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” din Bucureşti s-a vizionat un film realizat de Trinitas TV, cu imagini reprezentative din cadrul concursului şi modul în care acest concurs s-a desfăşurat în Eparhiile din cuprinsul Patriarhiei Române. După vizionare, preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, episcop-vicar patriarhal, i-a felicitat pe toţi participanţii precum şi pe îndrumătorii care s-au ocupat de pregătirea tinerilor.

A doua zi, 21 mai, la sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa Elena, la finalul Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii săvârşite la Altarul de pe „Colina Bucuriei”, cu prilejul hramului istoric al Catedralei Patriarhale, a avut loc festivitatea de premiere. PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a premiat, i-a binecuvântat și i-a felicitat personal pe câștigătorii a trei concursuri naționale organizate de Patriarhia Română: „Hristos: sufletul satului meu”, „Tradiție și spiritualitate în satul românesc” și „Icoana ortodoxă – lumina credinței”. Câştigătorii au primit diplome, medalii, cărţi şi bani.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0