Elevi de la Colegiul Tehnic „Danubiana”, premiați cu tablete

HomeSocial

Elevi de la Colegiul Tehnic „Danubiana”, premiați cu tablete

 

Proiectul pentru învăţământul secundar (ROSE) – „O şansă pentru reuşită”, implementat în cadrul Colegiului Tehnic „Danubiana”, a continuat şi în perioada suspendării cursurilor şcolare din cauza pandemiei COVID-19. Activitățile prevăzute în Calendarul proiectului s-au desfășurat online în această perioadă.

Activităţile de pregătire remedială (Activitatea I.1. ,,Paşi siguri spre reuşită” şi Activitatea I.3. ,,Călătorie spre succes”) desfăşurate pentru elevii claselor a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a, la disciplinele limba şi literatura română, matematică, biologie şi geografie, au avut ca scop recuperarea lacunelor în învăţare, îmbunătăţirea rezultatelor şi înregistrarea unui progres semnificativ în vederea participării la examenul de bacalaureat.

Programul de dezvoltare personală (Activitatea I.2. ,,Poţi fi şi altfel!”) a cuprins, în această perioadă, activităţi de identificare a surselor de stres pentru elevi, conştientizarea reacţiilor la stres, dezvoltarea stimei de sine, facilitarea exprimării emoţionale, managementul învăţării, valorizarea elevilor aflaţi în dificultate.

În cadrul proiectului au fost implementate activităţi de consiliere şi orientare (Activitatea I.4. ,,Cariera mea, viitorul meu!”) în vederea creşterii motivaţiei şcolare şi a interesului elevilor pentru continuarea şi finalizarea studiilor, prin clarificarea scopurilor de lungă durată, identificarea unor atitudini negative faţă de şcoală şi corectarea lor, cunoaşterea caracteristicilor pieţei forţei de muncă din zonă şi a oportunităţilor reale de angajare.

Activitatea II.5. ,,Portofoliul meu virtual” a avut ca scop formarea şi dezvoltarea la elevi a abilităţilor de folosire a instrumentelor IT necesare în dezvoltarea personală şi profesională, de utilizare a resurselor digitale pentru participarea la lecţiile online.

Pentru rezultatele deosebite la obținute în cadrul activităților proiectului s-au oferit trei premii, constând în trei tablete. Beneficiarii acestora sunt: Petronela Coneschi, din clasa a IX-a A, Ancuţa Agu, din clasa a X-a B, și Andreea Ujeniuc, din clasa a XI-a A. La clasa a XII a au fost premiați cu tablete cei mai conştiincioşi elevi în pregătirea pentru examenul de bacalaureat: Ana-Maria Dîrlea, din clasa a XII-a A, Dorin Andrei, din clasa a XII-a C, şi Gabriel Apalaghiei, din clasa a XII-a D.

„Obiectivul general al proiectului ROSE «O şansă pentru reuşită», vizând  îmbunătăţirea calităţii serviciilor educaţionale furnizate de şcoală pentru stimularea interesului acordat educaţiei, în vederea reducerii abandonului şcolar şi a creşterii ratei de absolvire a studiilor liceale pentru elevii proveniţi din medii dezavantajate, a fost realizat şi pe parcursul celui de-al doilea an de implementare la nivelul Colegiului Tehnic «Danubiana» Roman”, a precizat profesor Cristina Păun, director adjunct al colegiului.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0