Prima paginăEducatie

Elevi calificați la etapa metropolitană a Concursului „Părintele Dumitru Stăniloae”

Dimensiune text

Liceul Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec” din Roman a organizat etapa eparhială a concursului național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice”.

 

 

Comisia de evaluare a concursului, condusă de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a fost formată din profesorul de dogmatică Eduard Cozma și preot profesor Constantin Leonte. Câștigătorii concursului au fost elevii Cristian Iosub (clasa a X-a) și Teofil Chirliu (clasa a XI-a). Cei doi elevi au fost premiați de PS Ioachim Băcăuanul și, conform planificării concursului național, câștigătorii acestei etape vor participa la faza metropolitană a competiției.

Concursul se înscrie în seria manifestărilor legate de împlinirea, în acest an, a 110 ani de la naștere și a 20 de ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui Dumitru Stăniloae, personalitate de prim rang a teologiei europene din secolul XX. Pentru a marca acest eveniment, la inițiativa PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale organizează acest concurs în toate școlile teologice din țară, atât la nivel liceal, cât și la nivel universitar, în perioada 30 noiembrie 2012 – 21 mai 2013.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0